Ali Aktaş isimli Türk otobüs şöförü kısa bir süre önce iş arkaşının kalp krizinden ölmesi sonrası ilk yardım videoları izlemeye başladı ve bu sayede kalbi duran bir kişiyi hayata döndürdü.

Almanya’nın Pforzheim kentinde yaşayan otobüs şoförü Ali Aktaş (38), durakta kalbi duran 63 yaşındaki bir Almana ani müdahalesiyle takdir topladı.

Yedi yıldır belediye otobüsünde şoför olan Aktaş, “Pforzheim-Wilferdingen seferini yaparken durakta hareketsiz yatan birini gördüm. Yolcuları indirip yardıma koştum. Adamın yanında iki genç vardı ama ne yapacaklarını bilmiyorlardı.
Yüzü bembeyazdı, nabzı yoktu. Ambulans olay yerine gelinceye kadar kalp masajı yaptım. Nabzı yerine geldi. Bu, bir insanın hayatının kurtulmasına vesile oldu. Çok mutluyum” diye konuştu.
Kaynak : Sabah
Haber : Fatih Yılmaz
Belçika Deinze’de bir et işleme tesisinde 25 yaşındaki Bulgar genci hayatını kaybetti
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110151 kez okundu
2
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44800 kez okundu
3
YURTDIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLERE E – DEVLET SİSTEMİNİN FAYDASI VAR MI ?
19457 kez okundu
4
Belçika’da eşi tarafından öldürülen anne ve oğlunun cenaze namazı kılındı
18346 kez okundu
5
Belçika’nın Gent şehrinde kayıp 14 yaşındaki Türk kızı Naran Karakaya için arama çalışması başlatıldı
17799 kez okundu