Belemtürk Haber Merkezi – Hollanda Çocuk ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Merkezi (CKM) tarafından hazırlanan araştırma, her yıl onlarca Hollandalı çocuk ve gencin Belçika’da cinsel istismara maruz kaldığını ortaya koydu. Uzmanlar, tespit edilen vakaların yalnızca “buzdağının görünen kısmı” olduğunu belirtiyor.
CKM’nin 2021-2023 yıllarını kapsayan araştırmasında, Hollanda, Belçika ve Almanya’dan 220 polis, sosyal hizmet uzmanı ve insan ticaretiyle mücadele alanında çalışan profesyonelin görüşleri alındı. Araştırmaya göre iki yıl içinde en az 125 mağdur tespit edildi. Bunların 99’u Belçika’da, 26’sı ise Almanya’da cinsel istismara uğradı.
Araştırma, mağdurların çoğunlukla 14 ila 23 yaş arasındaki çocuk ve gençlerden oluştuğunu ortaya koydu. Kurbanların otellerde, seks kulüplerinde, tatil parklarında ve özel evlerde para karşılığı cinsel istismara zorlandığı belirtildi.
En Fazla Vaka Anvers’te
Rapora göre istismarın en yoğun yaşandığı şehir Antwerp oldu. Araştırmaya katılan 27 kişi Antwerp’i sömürü merkezi olarak gösterirken, Brüksel ve Turnhout da vakaların görüldüğü diğer şehirler arasında yer aldı.
Uzmanlar, Anvers’in Hollanda sınırına yakın olması, aynı dilin konuşulması ve geniş fuhuş sektörüne sahip olmasının suç örgütleri açısından şehri cazip hale getirdiğini ifade etti. Raporda, bu sektör içerisinde reşit olmayan çocukların da sömürüldüğüne dikkat çekildi.
“Sınırlar Suçluları Koruyor”
Araştırmacılar, suç örgütlerinin mağdurları başka ülkelere götürerek hem yakalanma riskini azalttığını hem de çocukları ailelerinden ve sosyal çevrelerinden daha kolay izole edebildiğini belirtti.
İnsan ticaretiyle mücadele kuruluşu Payoke, polis ve sosyal hizmet kurumları arasında sınır ötesi iş birliğinin yetersiz olduğunu vurgulayarak mağdurların korunması için Belçika, Hollanda ve Almanya arasında daha güçlü koordinasyon çağrısında bulundu.
Uzmanlar ayrıca polis, sağlık çalışanları ve sosyal hizmet görevlilerine yönelik eğitimlerin artırılmasını, mağdurların daha hızlı uzman kuruluşlara yönlendirilmesini ve toplumun bilinçlendirilmesi için daha fazla farkındalık kampanyası düzenlenmesini istedi.
Gent’te çalıştığı iş yerine ait yakıt kartıyla benzin çekip satan şoföre hapis cezası
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110249 kez okundu
2
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
45874 kez okundu
3
YURTDIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLERE E – DEVLET SİSTEMİNİN FAYDASI VAR MI ?
20543 kez okundu
4
Belçika’da eşi tarafından öldürülen anne ve oğlunun cenaze namazı kılındı
19400 kez okundu
5
Belçika’nın Gent şehrinde kayıp 14 yaşındaki Türk kızı Naran Karakaya için arama çalışması başlatıldı
18926 kez okundu