Belemtürk Haber Merkezi – Hollanda’nın önde gelen bankalarından ABN Amro, önümüzdeki yıllarda çalışanlarının yaklaşık dörtte birine denk gelen 5.200 kişiyi işten çıkarmayı planladığını açıkladı.
Bankanın önümüzdeki yıllara yönelik üç ana stratejik önceliği bulunmakta. Bunlar, karlı büyümeyi hızlandırmak, sermayeyi en yüksek getiriyi sağlayacak alanlara yönlendirmek ve maliyet tabanını optimize etmek. Bu son madde kapsamında, 2028 yılına kadar (2024 yılıyla karşılaştırıldığında) 5.200 tam zamanlı pozisyonun ortadan kaldırılması planlanmaktadır.
ABN Amro, bu iş kayıplarının yarısını doğal yollarla gerçekleştirebileceğini ifade ediyor. Ayrıca, 2025 yılına kadar 1.000’den fazla tam zamanlı pozisyonun korunmasının hedeflendiğini belirtmektedir.
Son yıllık rapora göre, ABN Amro’nun 2024 yılında büyük çoğunluğu Hollanda’da olmak üzere toplamda 21.000’den fazla tam zamanlı çalışanı bulunmaktadır.
Brüksel’de ’24 Kasım Öğretmenler Günü’ kutlandı
1
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44199 kez okundu
2
BELÇİKA’DA GENELEVLER GÜVENSİZ SEKS KISKACINDA
34401 kez okundu
3
Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Sefa Karaca Gent Şehrini Yasa Boğdu
24671 kez okundu
4
Belçika’da, özel plaka başvuruları 2019’da artış gösterdi
24249 kez okundu
5
Belçika’da “2” ile başlayan ilk araba plakası basıldı
24005 kez okundu