İstanbul AÇIK 14°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Belçika’da “2” ile başlayan ilk araba plakası basıldı

Belçika’da “2” ile başlayan ilk araba plakası basıldı
0

BEĞENDİM

Belemtürk Haber Merkezi – Belçika’da ‘2’ endeks numarasıyla başlayan ilk otomobil plakası Pazartesi günü Brüksel’deki bir fabrikada basıldı.

Ülkede, 15 Kasım 2010 yılında “1”numarası ile başlayan endeks numarasıyla başlayan otomobil plakalarından yaklaşık 11 milyon plaka basıldığı açıklandı.

Belçika Ulaştırma Bakanı Georges Gilkinet, Belga basın ajansına konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, araba plakalarında “1” ile başlayan numara serisinin tamamlandığını, bu nedenle araba plakalarında “2” ile başlayacak olan endeks numarasının ilk plaka baskısının yapıldığını açıkladı.

Bakan Gilkinet, Belçika’da araç sayısının her geçen gün hızla artış gösterdiğine dikkat çekerek, “1” ile başlayan araç plaka serisinin tamamlanmasıyla, Ocak sonunda yada Şubat başında “2” ile başlayan yeni araç plakalarının hizmete gireceğini söyledi.

Gilkinet, Brükselde bir fabrikada “2” ile başlayan ilk plakanın preslendiği fabrika’da hazır bulundu ve plaka ile poz vermeyi ihmal etmedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

İngiltere’de mutasyona uğrayan yeni koronavirüs türü Avrupa’yı alarma geçirdi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.