Belemtürk Haber Merkezi – Belçika Gent belediyesini 6 yıl boyunca yönetecek Groen, Open VLD ve Vooruit partilerinin üyeleri anlaşmayı onayladı. Mathias De Clercq belediye başkanı olarak görevine devam ederken, yönetimde önemli görev değişiklikleri olacak.

Pazartesi akşamı saat 19:00’da toplanan üç partinin mevcut üyeleri Groen, Open VLD ve Vooruit partilerin birlikte kuracakları belediye yönetimine büyük bir oy çokluğuyla evet dedi.

Haber merkezimizin elde etiği bilgilere göre, Vooruit partisinin emektar siyasetçisi Rudy Coddens, 3 yıllığına belediye meclis başkanığı görevini üstlenecek ve 3 yıl sonra belediye meclis üyeliğini bırakacak, o zaman 68 yaşında olacak Coddens, meclis üyeliği görevini Clara Calis’e bırakırken, Sami Souguir (Açık Vld), belediye meclis başkanlığını devralacak.
Bu nedenle yeni belediye meclisi, Liberallerden belediye başkanı Mathias De Clercq, Sofie Bracke ve Christophe Peeters, Sosyalistlerden Joris Vandenbroucke, Astrid De Bruycker ve Burak Nallı, yeşillerden ise Hafsa El-Bazioui, Bram Van Braeckevelt, Evita Willaert ve Filip Watteeuw’dan oluşacak.
Bu sonuçlardan sonra görev dağılımı şu şekilde oluştu
Yeşiller partisinden Hafsa El-Bazioui, Tesis Yönetimi, Küresel Dayanışma, Politika Katılımı ve Toplum Çalışması yetkilerine sahip olacak. Bram Van Braeckevelt’te iş, spor ve eşit haklardan sorumlu olacak. Evita Willaert eğitim ve çocuk bakımından sorumlu meclis üyesi olmaya devam edecek. Filip Watteeuw 3 yıl daha belediye meclis üyesi olarak kalacak.
Sosyalistler için durum şöyle oluştu
Astrid De Bruycker, BCSD Başkanı, Sosyal politika, Yoksulluk politikası, Aktivasyon politikası, Refah, Sağlık, Yaşlı bakımından sorumlu belediye başkan yardımcısı. Joris Vandenbroucke Hareketlilik, Bayındırlık İşleri, Mekansal Planlama, Kentsel Gelişimden sorumlu belediye başkan yardımcısı, Gent Türk toplumunu sevindiren şaşırtıcı sürpriz ise, Flaman Milletvekili ve Senatör Burak Nallı’nın personelden sorumlu belediye başkan yardımcısı olması. Ayrıca, 3 yıl sonra Filip Watteeuw’a ait olan konut idaresi görevi Burak Nallı’ya geçecek.
Son olarak Open VLD partisinden Mathias De Clercq belediye başkanı olmaya devam ediyor. Sofie Bracke liman, ekonomi ve küçük işletmelerin yetkilerini elinde tutuyor ve turizm ile IVAGO’dan sorumlu başkan yardımcısı oluyor. Yılların deneyimli siyasetçisi Christophe Peeters ise finans ve şehir planlamadan sorumlu başkan yardımcılığı görevini üstlenecek.
Belçika Lokeren Sakarya Cami Külliyesi görkemli bir törenle açılışı yapıldı
1
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44205 kez okundu
2
Belçika’da Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
25400 kez okundu
3
Genç Bedirhan’a ölüm hiç yakışmadı
19534 kez okundu
4
Belçika’nın Gent şehrinde Merve Akbel tren kazasında hayatını kaybetti
19366 kez okundu
5
YURTDIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLERE E – DEVLET SİSTEMİNİN FAYDASI VAR MI ?
18854 kez okundu