Belemtürk Haber Merkezi – Almanya’nın Freiburg şehrinde bir cenaze görevlisi, yıllar boyunca ölülerden altın ve değerli eşyalar çaldığı iddiasıyla mahkemeye çıkarılıyor. Savcılık, sanığın eşi ve bir kuyumcuyu da dava dosyasına dahil etti.
Freiburg Savcılığı, cenaze görevlisinin 2013-2024 yılları arasında birçok vakada suç işlediğini belirterek dava açtı. Sanık hakkında hazırlanan iddianamede, “ölülerin huzurunu bozma” suçundan 250, hırsızlık suçundan 50 ve kara para aklama suçundan 21 ayrı suçlama yer alıyor. Bunun yanı sıra, sanığın eşi için kara para aklama ve suça yardım etme, bir kuyumcu için ise kara para aklama suçlamasıyla yargılama talep edildi.
Savcılığa göre, sanık Freiburg Belediyesi’ne bağlı mezarlık işletmesinde çalışmaktaydı. İddialara göre, kremasyona(yakılmaya) hazırlanan cenazelerin ağızlarındaki dolgu, kron ve köprü şeklindeki altın dişleri çıkarıyor, ayrıca ailelerin talebi üzerine cenazelerle birlikte gömülmesi gereken takı, saat ve diğer değerli eşyaları alıyordu.
Sanığın eşinin de bu süreçte ona yardım ettiği ve gözcülük yaptığı öne sürülüyor. Ele geçirilen altın ve değerli eşyaların önemli bir kısmının, dosyada sanık olarak yer alan bir kuyumcu aracılığıyla satıldığı ifade edildi. Savcılık, söz konusu kuyumcunun altınların yasa dışı yollarla elde edilmiş olabileceğini bilme ihtimalini dikkate aldığını değerlendiriyor.
İddialara göre, bu yöntemle on yılı aşkın bir sürede sekiz kilogramdan fazla altın diş satışı gerçekleştirildi. Bu satışlardan yaklaşık 250 bin avro gelir elde edildiği ve sanık çiftin bu parayla oldukça yüksek bir yaşam standardı sürdürdüğü belirtildi.
Söz konusu dosya Freiburg Asliye Mahkemesi’ne sevk edildi. Mahkemenin, ana dava sürecinin başlayıp başlamayacağına karar vereceği ifade edildi.
Belçika’nın nüfusu geçen yıl yaklaşık 50 bin kişi arttı
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110112 kez okundu
2
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44109 kez okundu
3
YURTDIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLERE E – DEVLET SİSTEMİNİN FAYDASI VAR MI ?
18758 kez okundu
4
Belçika’da eşi tarafından öldürülen anne ve oğlunun cenaze namazı kılındı
17692 kez okundu
5
Belçika’nın Gent şehrinde kayıp 14 yaşındaki Türk kızı Naran Karakaya için arama çalışması başlatıldı
17088 kez okundu