Başlangıç tarihi, teknik çalışmalar bittiğinde belirlenecek yeni uygulamayla Şengen vize başvuruları internetten yapılacak, vizeler dijital olarak verilecek.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Şengen vizelerinin dijitalleşmesi için hazırlanan yeni kuralları kabul etti.
AB Konseyi’nin aldığı kararla, “dijital Şengen vizesi” uygulamasının başlaması için siyasi süreç tamamlandı, geriye teknik düzenlemeler kaldı.

Bugün alınan kararlar, imzalanmalarının ardından AB Resmi Gazetesi’nden yayımlanacak ve bunun üzerinden 20 gün geçtiğinde yürürlüğe girmiş olacak. Dijital vize başvurularının ne zaman başlayacağı ise hazırlanacak vize platformuyla ilgili teknik çalışma bittiğinde duyurulacak.
Mobil cihazlara indirilebilecek
AB’nin yeni uygulaması yürürlüğe girdiğinde, pasaportlara yapıştırılan vizeler dijital hale gelecek ve 2 boyutlu barkod olarak internet üzerinden verilecek. Vizeler, mobil cihazlara indirilebilecek. Vize başvurusu yapanlar, internet üzerinden birçok dilde vize talebinde bulunabilecek.

Yeni sistemle başvurular tek bir internet platformu üzerinden işlenecek. Gerekli evrakların dijital kopyaları, bu platform üzerinden yüklenecek, vize ücreti de buradan yatırılacak.
Başvuru sahiplerine, çoklu ülke ziyareti yapmak istediklerinde başvuruyu hangi ülkenin aldığı bildirilecek. Sistem, AB ülkelerinin sınır yönetim sistemleri ve veri tabanlarıyla uyumlu çalışacak.
Şengen ülkelerinin konsolosluklarına, sadece ilk kez vize başvurusu yapanlar, biyometrik verileri geçerli olmayanlar ve yeni pasaport alanlar gitmek zorunda kalacak.
Genç Türk hakeme yeşil sahada ayrımcılık
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
109990 kez okundu
2
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
42769 kez okundu
3
YURTDIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLERE E – DEVLET SİSTEMİNİN FAYDASI VAR MI ?
17459 kez okundu
4
Belçika’da 3 çocuk babası kayıp Mevlüt Taş aranıyor!
16618 kez okundu
5
Erdoğan’dan yurtdışından getirilen araç ve telefonlarla ilgili önemli müjde
16612 kez okundu