Belemtürk Haber Merkezi – Vergi ve ekonomi alanında önemli değişiklikler içeren kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenleme kapsamında varlık barışı uygulaması yeniden hayata geçirilirken, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarını da ilgilendiren vergi avantajları getirildi.
Yeni yasaya göre, son üç takvim yılında Türkiye’de ikamet etmeyen ve vergi mükellefi olmayan kişiler, Türkiye’ye yerleştikten sonra yurt dışında elde ettikleri gelirler için 20 yıl boyunca gelir vergisi ödemeyecek.
Kanunda yer alan varlık barışı düzenlemesiyle, yurt dışındaki para, altın, döviz ve menkul kıymetlerin 31 Temmuz 2027 tarihine kadar Türkiye’ye getirilmesine imkân tanındı. Bu kapsamda bildirilen varlıklar için vergi incelemesi veya ek vergi tarhiyatı yapılmayacak.
Düzenleme ayrıca kamu borçlarının yapılandırılmasına ilişkin kolaylıklar da içeriyor. Kamu alacaklarında azami taksit süresi 36 aydan 72 aya çıkarılırken, teminatsız erteleme üst limiti 1 milyon liraya yükseltildi.
Öte yandan İstanbul Finans Merkezi’nde faaliyet gösteren kuruluşlara sağlanan vergi avantajlarının süresi uzatıldı. Kurumlar vergisi indirimi 2047 yılına kadar devam edecek.
Belçika’da devamsızlık nedeniyle yaklaşık 9 bin öğrenci okul yardımını kaybetti
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110220 kez okundu
2
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
45578 kez okundu
3
YURTDIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLERE E – DEVLET SİSTEMİNİN FAYDASI VAR MI ?
20231 kez okundu
4
Belçika’da eşi tarafından öldürülen anne ve oğlunun cenaze namazı kılındı
19097 kez okundu
5
Belçika’nın Gent şehrinde kayıp 14 yaşındaki Türk kızı Naran Karakaya için arama çalışması başlatıldı
18597 kez okundu