Belemtürk Haber Merkezi – TUI’nin 2027 yılında Anvers Havalimanı’ndan ayrılma kararı, havalimanının geleceğine ilişkin tartışmaları yeniden gündeme taşıdı. TUI, havalimanının ticari gelirlerinin yaklaşık yarısını sağladığı için ayrılığı önemli bir gelir kaybı yaratacak. Uzmanlara göre mevcut iş modelinin değişmesi kaçınılmaz hale geldi.
Anvers Havalimanı yıllık yaklaşık 5 milyon avro devlet desteği alırken, faaliyetlerinden de yaklaşık 5 milyon avro gelir elde ediyor. Havalimanındaki faaliyetler doğrudan ve dolaylı olarak 1.300 kişiye istihdam sağlıyor.
TUI, Mallorca, Tenerife, Alicante ve Malaga olmak üzere dört tatil noktasına uçuş düzenleyen son büyük ticari havayolu şirketiydi. Son dönemde ise uçuş ağını küçültmüş ve üç destinasyonu iptal etmişti.
TUI’nin ayrılığı sonrası çevre örgütleri, Groen ve PVDA partileri havalimanının kapatılmasını ve kamu desteklerinin sonlandırılmasını savunuyor. Muhalefet, havalimanının zarar ettiğini, yaklaşık 10 milyon avro borcu bulunduğunu ve TUI olmadan sürdürülebilir bir iş modeline sahip olmadığını öne sürüyor.
Buna karşılık havacılık ekonomisti Wouter Dewulf, havalimanının kapatılmaması gerektiğini belirterek, kısa vadede özel jetlere odaklanan bir iş modeliyle faaliyetlerini sürdürebileceğini, uzun vadede ise yaklaşık 500 kilometre menzilli elektrikli bölgesel uçakların yeni fırsatlar yaratacağını ifade etti.
Havacılık uzmanları ayrıca mevcut işletmeci Egis’in yeni havayolu şirketlerini çekmekte başarısız olduğunu savunurken, Flaman Hükümeti bölgesel havalimanlarının geleceğini yeniden değerlendireceğini açıkladı.
Belçika’da Patates Üreticilerinin Korkulu Rüyası Geri Döndü
1
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
45935 kez okundu
2
Belçika’da Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
25468 kez okundu
3
YURTDIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLERE E – DEVLET SİSTEMİNİN FAYDASI VAR MI ?
20615 kez okundu
4
Genç Bedirhan’a ölüm hiç yakışmadı
19750 kez okundu
5
Belçika’nın Gent şehrinde Merve Akbel tren kazasında hayatını kaybetti
19521 kez okundu