Belemtürk Haber Merkezi – Hayal kırıklığı yaratan fındık hasadı nedeniyle tanınmış çikolata markası Nutella, fiyatlarını artırmak zorunda kalabilir.

Ekonomi dergisi “De Tijd”, hammadde konusunda uzman kabul edilen İngiliz “The Grocer” dergisinin, Mintec’in verilerine dayanan rapora göre çikolata markası Nutella, fiyatlarını artırmak zorunda kalacak.

Fındık, ağırlıklı olarak Türkiye, İspanya ve İtalya gibi Akdeniz ülkelerinde yetişiyor.
Türkiye dünyanın en büyük fındık üreticisi
Ancak, Türkiye’de bu yıl fındık hasadının beklenenden düşük olması, hammadde piyasasında fındık fiyatlarının artmasına sebep oluyor.
“De Tijd”e göre artan fiyatlar, Nutella olarak bilinen kakaolu fındık krema üreticisi ünlü İtalyan aile şirketi Ferrero gibi büyük alıcılar için sorun teşkil ediyor. Çünkü, tatlı ve şekerleme sektöründeki şirketler yakın zamanda artan şeker ve kakao fiyatları karşısında zaten zor durumda idiler.
Şeker fiyatı bu hafta başında 13 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Yaz aylarında toptancı pazarında kakao fiyatı da son on yılın en yüksek seviyesine yükselmişti.
Haber : Abdulkadir Çetin
Eskişehir’de dilencilere para verilmesi yasakladı
ALMANYA
Uluslararası Demokratlar Birliği (UID), Avrupa’nın kalbi Brüksel’de iftar programı düzenledi
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110144 kez okundu
2
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44647 kez okundu
3
YURTDIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLERE E – DEVLET SİSTEMİNİN FAYDASI VAR MI ?
19279 kez okundu
4
Belçika’da eşi tarafından öldürülen anne ve oğlunun cenaze namazı kılındı
18197 kez okundu
5
Belçika’nın Gent şehrinde kayıp 14 yaşındaki Türk kızı Naran Karakaya için arama çalışması başlatıldı
17638 kez okundu