Belemtürk Haber Merkezi – Doğu Flaman şehri Gent’te pazartesi akşamı belediye başkanı Mathias De Clercq’in Flaman milliyetçi partisi N-VA ile koalisyon görüşmesi yaptığı sırada yeşiller, PVDA, bir kısım Vooruit destekçisi ve sivil toplum gruplarının üyelerinden oluşan yakşık 250 kişi belediye binası dışında protesto eylemi düzenledi.

Göstericiler, görüşmelerin ardından belediye binasını terk ederken N-VA belediye meclisi üyelerini yuhaladı. Gent yeşilleri “Sosyal bir şehir için mücadeleye devam edeceğiz” derken, Vooruit Gent lideri Astrid De Bruycker, VRT News’e “İlerici koalisyonun devam etmesini istedik ve elimizden gelen her şeyi yaptık.” sözlerine yer verdi.

Koalisyon görüşmelerinde yer alan bazı Groen(Yeşiller) temsilcileri ise bunun bir aldatmaca olduğunu belirterek, Voor Gent ile N-VA’nın görüşmeler başlamadan önce yeni bir koalisyon kurma konusunda anlaştıklarını ifade ediyor.
Gent belediye başkanı liberal siyasetçi Matthias De Clercq, Yeşiller olmadan da ilerici bir Gent yönetiminin mümkün olduğuna inandığı açıklamasında bulunarak, NVA ile görüşmelerin devam edeceği sinyalini verdi.
Avrupa’da hibrit otomobil satışları benzinli modelleri geçti
AFYONKARAHISAR
Belçika’da yapılan evlilik sözleşmesi Türkiye’deki mal varlıkları için de geçerli mi?
1
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
46662 kez okundu
2
Belçika’da Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
25545 kez okundu
3
YURTDIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLERE E – DEVLET SİSTEMİNİN FAYDASI VAR MI ?
21337 kez okundu
4
Belçika’da eşi tarafından öldürülen anne ve oğlunun cenaze namazı kılındı
20219 kez okundu
5
Genç Bedirhan’a ölüm hiç yakışmadı
19852 kez okundu