İstanbul PARÇALI AZ BULUTLU
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • BelemTürkTv
  • Dünya
  • Belçika
  • Brüksel savcılığı yürütülen i-Polis skandalı davasıyla ilgili olarak federal polis merkezinde arama yaptı

Brüksel savcılığı yürütülen i-Polis skandalı davasıyla ilgili olarak federal polis merkezinde arama yaptı

Brüksel savcılığı yürütülen i-Polis skandalı davasıyla ilgili olarak federal polis merkezinde arama yaptı
0

BEĞENDİM

Belemtürk Haber Merkezi – Brüksel savcılığı, Çarşamba akşamı federal polisin genel merkezi olan RAC binasında bir arama gerçekleştirdi. Bu aramanın, i-Polis skandalına ilişkin “zimmet ve çıkar çatışmaları” soruşturması kapsamında yapıldığı belirtiliyor.

Bilindiği üzere, i-Polis projesi polis teşkilatını Avrupa’nın dijital platformlarında en üst seviyeye taşımayı hedefliyordu. Fransız bilişim şirketi Sopra Steria’ya bu amaçla 75 milyon dolar kaynak aktarılmıştı.

Ancak, i-Polis projesi tam bir fiyaskoyla sonuçlandı. Yeni hükümet göreve başladığında, Bakan Quintin kapsamlı bir inceleme yapılmasını talep etti. Geçtiğimiz yılın sonunda, görülen usulsüzlükler nedeniyle İçişleri Bakanı Bernard Quintin (MR) projeyi bütünüyle iptal etti ve ödemeler durduruldu.

Edinilen bilgilere göre, arama sadece Federal Polisin maliye ve bilişim birimlerinde yapıldı. Soruşturmayı yürütenlerin ne aradığı ya da herhangi bir şeye el konulup konulmadığı henüz netlik kazanmadı. Brüksel savcılığı tarafından yapılan açıklamada, aramanın Federal Polisin rızasıyla gerçekleştiği, bu nedenle bir soruşturma hakimine ihtiyaç duyulmadığı ve Federal Polisin bu süreçte aramalarla ilgili yetkililerle işbirliği yaptığı ifade edildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Brüksel Üniversite Hastanesi’nde yeni doğmuş bir bebeğin ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı

eau.de.montagne2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.