Belemtürk Haber Merkezi – Belçika, kuruluşunun 195. yıl dönümünü başkent Brüksel’de düzenlenen resmi törenler, askeri geçit ve halka açık etkinliklerle kutladı. Kutlamalara Kral Philippe, Kraliçe Mathilde, kraliyet ailesi üyeleri ve çok sayıda üst düzey yetkili katıldı.
Ulusal Gün programı, Saint Michel ve Saint Gudule Katedrali’nde düzenlenen geleneksel törenle başladı. Törene Başbakan Bart De Wever, İçişleri Bakanı Bernard Quintin ve Savunma Bakanı Theo Francken de katıldı.
Kutlamalar kapsamında düzenlenen askeri geçitte Ukrayna askerleri de yer alırken, Belçika’nın F-35 savaş uçakları ilk kez hava gösterisinde kullanıldı. Brüksel’deki parklar, resmi kurumlar, müzeler ve çeşitli alanlarda halka açık etkinlikler düzenlendi.
Kral Philippe, yayımladığı mesajında dünyadaki zorluklara dikkat çekerek birlik, dayanışma ve toplumun kırılgan kesimlerine destek verilmesi çağrısında bulundu. Kral, “Toplumumuza daha fazla insanlık ve merhamet kazandıralım” mesajını verdi.
Belçika’da her yıl 21 Temmuz, ülkenin ilk kralı I. Leopold’ün 1831’de tahta çıkması nedeniyle Ulusal Gün olarak kutlanıyor.
Belçika’da dizel ve kalorifer yakıtına çifte zam : Yeni tarife yarın başlıyor
1
Belçika’da yüzlerce kişiyi dolandırdığı iddia edilen Türk vatandaşı Ömer K. Türkiye’de ölü bulundu
14081 kez okundu
2
Belçika Gent’te Türk ailenin yaptığı kazada ağır yaralanan 7 yaşındaki Bulut Ö. hayatını kaybetti
13698 kez okundu
3
Belçika’nın Anvers şehrinde 5 kuyumcu gözaltına alındı
9388 kez okundu
4
Gent şehrinde trafik kazasında hayatını kaybeden 7 yaşındaki Bulut Özlü toprağa verildi
8106 kez okundu
5
Belçika Anvers Mahkemesi, Emirdağlı Cafer Çardak’ın katiline müebbet hapis cezası verdi
7997 kez okundu