Belemtürk Haber Merkezi – Brüksel savcılığı, 24 Ocak’ta Brüksel Üniversite Hastanesi’nde yeni doğan bir bebeğin ölümüyle ilgili adli soruşturma başlattı.
23 Ocak’ta Vilvoorde’deki AZ Jan Portaels Hastanesinde acilen sezaryenle dünyaya gelen erkek bebek, erken doğum nedeniyle solunum desteğine ihtiyaç duydu. Ancak hastanede gerekli ekipman bulunmaması sebebiyle bebeğin, Jette’deki Brüksel Üniversitesi Hastanesine sevk edilmesine karar verildi.
Anne ve babanın konuyla ilgili yaptıkları açıklamaya göre, bebek bu hastanede uygulanan tıbbi müdahale sırasında yapılan bir hata sonucu yaşamını yitirdi.
Brüksel savcılığı sözcüsü Laura Demullier, 24 Ocak’ta Brüksel Üniversitesi Hastanesi’nde bir bebeğin şüpheli ölümüyle ilgili olarak polisin olay yerine çağrıldığını belirtti.
Soruşturmanın sağlıklı şekilde devam etmesi ve ebeveynlerin mahremiyetine duyulan saygı çerçevesinde, savcılık soruşturmayla ilgili daha fazla bilgi paylaşmayacağını açıkladı.
UZ Brussel Hastane sözcü Karolien De Prez, yaşananlarla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Geçtiğimiz ay, yoğun bakım ünitesi’nde yaşanan beklenmedik bir olay sonucu bir bebek hayatını kaybetti. Konuyla ilgili şu anda savcılık tarafından soruşturma yürütülüyor. Anne ve babanın yaşadığı kayıp nedeniyle derin üzüntü duyuyoruz. Devam eden soruşturmayla ilgili yetkililerle işbirliğimiz devam ediyor. Soruşturmanın selameti açısından daha fazla bilgi paylaşılması uygun değil. ” açıklamasını yaptı.
Belçika’da sağlık harcamaları, çok sayıda aile için zor karşılanır hale geldi
1
Belçika’da yüzlerce kişiyi dolandırdığı iddia edilen Türk vatandaşı Ömer K. Türkiye’de ölü bulundu
14081 kez okundu
2
Belçika Gent’te Türk ailenin yaptığı kazada ağır yaralanan 7 yaşındaki Bulut Ö. hayatını kaybetti
13699 kez okundu
3
Belçika’nın Anvers şehrinde 5 kuyumcu gözaltına alındı
9388 kez okundu
4
Gent şehrinde trafik kazasında hayatını kaybeden 7 yaşındaki Bulut Özlü toprağa verildi
8109 kez okundu
5
Belçika Anvers Mahkemesi, Emirdağlı Cafer Çardak’ın katiline müebbet hapis cezası verdi
7997 kez okundu