Belemtürk Haber Merkezi – Belçika’nın başkenti Brüksel’deki toplu taşıma şirketi STIB’de 2021 yılından bu yana otobüs şoförü olarak çalışan 27 yaşındaki Lütfi Köse, boğulma tehlikesi geçiren bebeği ölümden kurtardı.

Türk otobüs şöförü Köse, Crainhem’de 79 numaralı terminaldeki son durağa geldiğinde oğlu nefes alamadığı için panik içinde yanına yaklaşan yolcuyu görünce, bilinci kapalı nefes alamayan 1 yaşındaki bebeğe müdahele ederek hayatını kurtarmayı başardı.

İlkkez böyle bir olayla karşılaştığını söyleyen Lütfi Köse, “Bebeğin yüzü beyazlamış ve dudakları morarmıştı. Daha önce Instagram’da boğulan bir bebeğin nasıl kurtarılacağını gösteren bir video izlemiştim. Çocuğun gözleri kapalıydı ve nefes alamıyordu. Bir şeyler yapmam gerekiyor diye düşündüm. Paniğe kapılmak yerine o video da gördüklerimi uygulayarak çocuğun nefes almasını sağladım. Bebeği yavaşça ters çevirdim ve baş aşağı tuttum. Bebek mucizevi bir şekilde birkaç saniye sonra yeniden nefes almaya başladı.” dedi.
Sözlerine devam eden Türk otobüs şoförü Lütfi Köse, sağlık ekipleri olay yerine geldiğinde bebek hayati tehlikeyi atlatmıştı. Bebeğin içtiği sütü kustuğu ve kusmuğun nefes borusuna kaçtığı ve bu nedenle nefes alamadığı ortaya çıktı. Şokta olan anne ve çocuğu sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Bu meslek hayatımda çabuk unutacağım bir şey değil. Her şeyin yolunda gitmesine çok sevindim.” dedi.
Haber : Abdulkadir Çetin / Belemtürk
Hollanda’da 6 kişinin öldüğü patlamayla ilgili üç şüpheli tutuklandı
1
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
43539 kez okundu
2
Belçika’da Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
25362 kez okundu
3
Genç Bedirhan’a ölüm hiç yakışmadı
19460 kez okundu
4
Belçika’nın Gent şehrinde Merve Akbel tren kazasında hayatını kaybetti
19281 kez okundu
5
YURTDIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLERE E – DEVLET SİSTEMİNİN FAYDASI VAR MI ?
18204 kez okundu