Belemtürk Haber Merkezi – “Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için Belçika ve Avrupa’daki tüm camilerde gıyabi cenaze namazları kılındı ve dualar edildi.

Belçika’nın Gent şehrinde yer alan Fatih Cami, Tevhid Cami, Eyüp Sultan Cami ve Yavuz Sultan Cami’sinde Cuma namazı için toplanan vatandaşlarımız hep birlikte gıyabi cenaze namazı kıldılar.

Cuma namazı ile birlikte felakette hayatını kaybedenler için kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası, vatandaşlarımız depremzedelere yardım için adeta birbiriyle yarıştılar.
Fatih Cami Fahri imamı Hakan Karadağ, Belemtürk’e bir açıklama yaparak, “Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar ve milletimiz ile devletimize de başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.

Gent Fatih Cami Gençlik Kollarından, Halil Özçelik, İlyas Şimşek, Yıldıray Şimşek, Kamil Çatar ve Dede Çekiç, cami parkındaki arabaları 30 euro karşılığı yıkayarak, elde edilen parayı depremzedelere bağışlamak için çalıştılar. Gençlerin bu duyarlı davranışı vatandaşlarca büyük beğeni topladı.
HABER FOTOĞRAFLARI






Binlerce kişi Suriye’de enkaz altında doğan mucize bebeği evlat edinmek istiyor
1
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
46215 kez okundu
2
Belçika’da Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
25484 kez okundu
3
YURTDIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLERE E – DEVLET SİSTEMİNİN FAYDASI VAR MI ?
20903 kez okundu
4
Genç Bedirhan’a ölüm hiç yakışmadı
19785 kez okundu
5
Belçika’da eşi tarafından öldürülen anne ve oğlunun cenaze namazı kılındı
19757 kez okundu