Avrupa genelinde faaliyet gösteren onlarca sivil toplum kuruluşu, İslam karşıtlığına kayıtsız kaldıkları gerekçesiyle Avrupa Birliği kurumlarına mektup göndererek durumdan endişe duyduklarını iletti.

Müslümanlara karşı yapılan ırkçılığa karşı harekete geçmediği ve bunu inkar ettiği gerekçesiyle AB kurumlarına gönderilen mektuba çeşitli Avrupa ülkelerinden 41 STK imza attı.
Mektupta, Fransa’nın dönem başkanlığında AB Konseyi tarafından ırkçılık ve Yahudi karşıtlığı hakkında alınan kararların sadece Avrupa’daki Müslümanlara değil Romanlara, Afrikalılara ve Asyalılara yönelik yapısal ve kurumsal ayrımcılığa çare olmadığı vurgulandı.

Mektupta, Konsey kararlarının ırkçılık şekilleri arasında “hiyerarşi” yarattığı da ifade edildi.
Müslüman karşıtı ırkçılıkla mücadeleye öncelik talebi
Ayrıca Konsey bünyesindeki Avrupa Irkçılık ve Hoşgörüsüzlükle Mücadele Komisyonunun (ECRI) Müslüman karşıtı ırkçılıkla mücadeleye yüksek öncelik verilmesi hakkındaki talebinin de AB Konseyi kararlarında reddedildiği belirtildi.
Müslümanların veya Müslüman olduğu düşünülen kişilerin Avrupa’daki bazı siyasi partiler ve aşırı sağ hareketlerin esas hedefi olarak gösterildiği vurgulanan mektupta Avrupalı Müslümanların ve diğer azınlıkların ayrımcılığa giderek daha fazla uğradığı, AB’nin İslam karşıtlığı hakkındaki duruşunun da sıkıntıları göz ardı ettiği görüşü dile getirildi.
STK’ler, İslam karşıtlığıyla mücadele için bir koordinatör atanması, ırkçılığın tüm şekilleriyle mücadelede çalışan koordinatörlere daha fazla kaynak ayrılması, Avrupa değerlerine uygun olarak ırkçılığın tüm formlarıyla etkin mücadele talebinde bulundu.
Belçika’nın Gent şehrinde ‘Gülben’s BEAUTY CLUB’ güzellik salonu açıldı
ALMANYA
Uluslararası Demokratlar Birliği (UID), Avrupa’nın kalbi Brüksel’de iftar programı düzenledi
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110145 kez okundu
2
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44691 kez okundu
3
YURTDIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLERE E – DEVLET SİSTEMİNİN FAYDASI VAR MI ?
19338 kez okundu
4
Belçika’da eşi tarafından öldürülen anne ve oğlunun cenaze namazı kılındı
18238 kez okundu
5
Belçika’nın Gent şehrinde kayıp 14 yaşındaki Türk kızı Naran Karakaya için arama çalışması başlatıldı
17686 kez okundu