İstanbul AÇIK 17°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Avrupa’da yaşayan gurbetçi pilotlar artık Türkiye’de de tanınacak

Avrupa’da yaşayan gurbetçi pilotlar artık Türkiye’de de tanınacak
0

BEĞENDİM

Gurbetçi vatandaşların başta Avrupa ülkeleri olmak üzere yurt dışında aldığı pilot sertifikaları bundan sonra Türkiye Sivil Havacılık Kurumu tarafından tanınacağı bildirildi. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan AK Parti İstanbul milletvekili Oğuz Üçüncü şu bilgileri verdi:

Avrupa’da yaşayan, yaklaşık 100’den fazla lisansını yurt dışında alan Türk vatandaşımızın sıkıntıları vardı. Bunlar milli gururumuz ve bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yolları (THY) başta olmak üzere ülkemizin güzide hava taşımacılığı şirketlerinde çalışmak istiyorlardı.

Ancak istihdam için ön şart olan mevcut lisanslarıyla ilgili sıkıntı yaşıyorlardı. Artık bu kardeşlerimiz lisanslarını daha rahat çevirebilecekler. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüzün yayımlamış olduğu yabancı ülkeler tarafından tanzim edilmiş pilot lisans ve yetkilerinin çevrilmesi talimatında değişiklik yapıldı. Yurt dışında yaşayan pilotluk eğitimi almış gençlerimize hayırlı olsun. Genel Müdürlüğümüzün gösterdiği hassasiyete pilotlarımız adına çok teşekkür ediyoruz.”

YURT DIŞINDA YAŞAYANLARI İLGİLENDİREN BÖLÜM

SHGM’nin yeni düzenlemesinde önemli bir detay da yurt dışında yaşayan lisanslı Türk pilotlara dair. İlgili değişiklik maddesi şöyle: “Türkiye’de geçen süreler hariç olmak üzere toplamda en az 3 yıl (1095 gün) süreyle yurt dışında ikamet edip yurt dışında oturma veya çalışma iznine sahip T.C. vatandaşı veya mavi kart sahipleri veya ikinci bir yabancı ülke vatandaşlığı olan T.C. vatandaşı veya mavi kart sahipleri aşağıdaki şartları sağlanmaları halinde sahip oldukları hususi pilot lisansı veya ticari pilot lisansı ve/veya aletli uçuş yetkilerinin gerektirdiği teorik ve uçuş eğitimlerinden muaf tutulacaktır.”

İSTENİLEN ŞARTLAR

  • PPL, CPL ve IR için pratik yetenek testinden 70 not almak.
  • Kontrol uçuşu ve simülatör ile SHT-FCL’e uygun olarak ilgili tipte girilecek ATPL yetenek testinde başarılı olmak.
  • Havacılığa giriş eğitiminden Türkçe olarak 60 ve üzeri puan almak.
  • Level 4 İngilizce dil yeterliliğine sahip olmak.

Kaynak: hürriyet

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Belçika’da diyabet hastası sayısında yüzde 25 artış

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.