Avrupa Birliği (AB) Komisyonu sözcülerinden Anita Hipper, Türkiye’den Şengen vizesi için yapılan başvurulara ret oranındaki artışın, Türkiye’ye özgü bir durum olmadığını söyledi.

Hipper, günlük basın toplantısında AA muhabirinin Türkiye’den Şengen vizesi için yapılan başvurulara ret oranında artışın nedenleriyle ilgili sorusunu yanıtladı.
Anita Hipper, “Açıkça söylemeliyim ki; bu anlamda Türkiye ile ilgili özel bir durum söz konusu değil.” dedi.

Hipper diğer yandan Kovid-19 salgını nedeniyle vize değerlendirme süreçlerinde gecikmelerin yaşandığını belirterek “Talep şimdilerde yeniden artıyor. Bu, bazen vize prosedürlerini de etkileyebilir. Ancak yeniden belirtmek isterim; bu, Türkiye’ye özgü bir durum değil.” diye konuştu.
Üye ülkelerin yetkisi dahilinde
AB’nin sorunun çözümüne ilişkin herhangi bir girişimi olup olmayacağıyla ilgili soru üzerine Hipper, vize değerlendirmelerinin her zaman bireysel bazda yapıldığını, üye ülkelerin sorumluluk ve yetki alanında olduğunu belirtti.
Türkiye’deki misyonlar üzerinden 2022’de yapılan Şengen vizesi başvurularından yüzde 15’i reddedilirken bu oran, bu sene yüzde 50 civarına yükselmişti.
AB yıllar süren çıkmazın ardından yeni göç ve iltica kuralları üzerinde anlaştı
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110110 kez okundu
2
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44091 kez okundu
3
YURTDIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLERE E – DEVLET SİSTEMİNİN FAYDASI VAR MI ?
18740 kez okundu
4
Belçika’da eşi tarafından öldürülen anne ve oğlunun cenaze namazı kılındı
17676 kez okundu
5
Belçika’nın Gent şehrinde kayıp 14 yaşındaki Türk kızı Naran Karakaya için arama çalışması başlatıldı
17071 kez okundu