Avrupa Birliği enerji krizinden çıkış yolu arıyor. Avrupa ülkelerinin, enerji krizi için şimdiye kadar yaklaşık 500 milyar euro kaynak tahsis ettiği hesaplandı.

Brüksel merkezli düşünce kuruluşu Bruegel, Avrupa ülkelerinin, haneleri ve işletmeleri yükselen enerji fiyatlarından korumaya yönelik ulusal tedbirlerine ilişkin araştırmasını yayımladı.
Buna göre, enerji fiyatlarındaki artış nedeniyle Eylül 2021 ile Eylül 2022 arasında pek çok Avrupa ülkesinde farklı önlemler devreye girdi.

Avrupa ülkeleri, enerji krizi nedeniyle hazırladıkları çeşitli programlara 492,4 milyar euroluk kaynak taahhüt etti.
AB Komisyonu ise, geçen hafta enerji krizine yönelik acil durum planını açıklamıştı.
Plan, düşük maliyetli elektrik üreticilerinin gelirlerinin sınırlandırılmasını, fosil yakıt firmalarından katkı alınmasını, elektrik talebinin düşürülmesini ve enerji şirketlerine likidite sağlanmasını içeriyordu.
Ayrıca, buradan sağlanacak 140 milyar euro kaynakla halk ve işletmelere destek olunması öngörülüyor.
Öte yandan, AB üyesi ülkelerin enerji bakanları, elektrik ve doğal gaz fiyatlarındaki artışa karşı alınacak önlemleri ve paketteki teklifleri görüşmek üzere 30 Eylül’de Brüksel’de olağanüstü toplantı gerçekleştirecek.
Nedim Koçaslan’dan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye ziyaret
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110106 kez okundu
2
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44049 kez okundu
3
YURTDIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLERE E – DEVLET SİSTEMİNİN FAYDASI VAR MI ?
18700 kez okundu
4
Belçika’da eşi tarafından öldürülen anne ve oğlunun cenaze namazı kılındı
17640 kez okundu
5
Belçika’nın Gent şehrinde kayıp 14 yaşındaki Türk kızı Naran Karakaya için arama çalışması başlatıldı
17028 kez okundu