Belemtürk Haber Merkezi – Almanya’da Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Meclis Grup Başkanı Jens Spahn, taşıyıcı annelik tartışmaları nedeniyle görevinden istifa etti. Spahn’ın istifasının, Almanya Başbakanı Friedrich Merz’in talebi üzerine gerçekleştiği bildirildi.
Spahn, cuma günü eşi Daniel Funke ile birlikte ABD’de taşıyıcı anne yöntemiyle bir çocuk sahibi olduklarının açıklanmasının ardından yoğun eleştirilerin hedefi oldu. Çift, bebekleri Georg’un ABD’de bir taşıyıcı anne tarafından dünyaya getirildiğini duyurmuştu.
Ancak Spahn’ın geçmişte Almanya’da taşıyıcı annelik uygulamasına karşı çıkan politikacılar arasında yer alması, siyasi tartışmaları büyüttü. Almanya’da taşıyıcı annelik hâlen yasalarla yasak durumda bulunuyor.
Merz’den İstifa Talebi Geldi
Alman basınında yer alan haberlere göre, CDU içinde ve koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) gelen istifa çağrılarının ardından Başbakan Friedrich Merz’in de Spahn’dan görevini bırakmasını istediği öğrenildi.
Spahn, CDU/CSU Meclis Grubu üyelerine gönderdiği mektupta kararını açıkladı. Mektupta, siyasi göreviyle özel hayatında yaşadığı mutluluğun artık birbiriyle bağdaşmadığını ifade etti.
Spahn, “Eşimle birlikte bir aile kurmak ve baba olmak benim için büyük bir mutluluk. Ancak bunun siyasi görevimle uyumlu olmadığını son günlerde fark ettim” ifadelerini kullandı.
“Çifte Standart” Eleştirileri
Muhalefet partileri ve bazı koalisyon üyeleri, Spahn’ı çifte standart uygulamakla suçladı. Eleştirilerin temelinde, Spahn’ın özel hayatında yararlandığı bir yöntemin Almanya’daki diğer insanlar için yasal olarak mümkün olmaması yer aldı.
Bazı CDU üyeleri de dahil olmak üzere birçok siyasetçi, Spahn’ın güvenilirliğinin zarar gördüğünü belirterek istifa çağrısında bulundu.
Yeni Grup Başkanı Seçimine Kadar Görev Hoffmann’da
CDU/CSU Meclis Grubu Başkanlığı görevleri, yeni bir başkan seçilene kadar CSU Meclis Grup Başkanı Alexander Hoffmann tarafından yürütülecek.
Jens Spahn, daha önce eski Almanya Başbakanı Angela Merkel döneminde Sağlık Bakanı olarak görev yapmıştı. Spahn özellikle COVID-19 salgını sırasında yürüttüğü politikalarla ülke gündeminde yer almıştı.
Fransa’da İnanılmaz skandal : 17 Yaşındaki genç kız yanlış ameliyatın kurbanı oldu
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110267 kez okundu
2
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
46055 kez okundu
3
YURTDIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLERE E – DEVLET SİSTEMİNİN FAYDASI VAR MI ?
20740 kez okundu
4
Belçika’da eşi tarafından öldürülen anne ve oğlunun cenaze namazı kılındı
19590 kez okundu
5
Belçika’nın Gent şehrinde kayıp 14 yaşındaki Türk kızı Naran Karakaya için arama çalışması başlatıldı
19150 kez okundu