İstanbul KAPALI 16°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Almanya emeklilik yaşını 70’e yükseltme seçeneğini tartışıyor

Almanya emeklilik yaşını 70’e yükseltme seçeneğini tartışıyor
0

BEĞENDİM

Belemtürk Haber Merkezi – Almanya’da emeklilik sisteminin geleceği üzerine tartışmalar yeniden alevlendi. SPD ve CDU partileri kapsamlı bir reform hazırlığı içerisindeyken, bu sürece katkı sağlamak amacıyla oluşturulan Emeklilik Komisyonu’nun emeklilik yaşını 70’e çıkarma seçeneği üzerinde durduğu ifade ediliyor. Bunun yanı sıra erken emeklilikte maaş kesintileri uygulanması ve geç emekliliğin teşvik edilmesi de gündemde yer alan konular arasında.

Medya kaynaklarında yer alan bilgilere göre, komisyonun 23 Şubat’taki toplantısında emeklilik yaşının kademeli olarak 70’e çıkarılması konusu gündeme alınacak.

Erken emeklilik için uygulanacak kesinti oranları da tartışılacak konular arasında. Bununla birlikte, daha uzun süre çalışma kararı alan bireyler için mali teşviklerin sunulması planlanıyor. Haberlerde, geç emekli olan kişilere oldukça cömert ödüller verilebileceği ifade ediliyor. Komisyonun ilk önerilerini ise bahar aylarında paylaşması bekleniyor.

Tartışılan bir diğer konu ise memur ve siyasetçilerin yasal olarak zorunlu emeklilik sigortasına prim ödemesi gerekliliği. Bu uygulamanın, sistemin finansal tabanını genişleterek emeklilik fonuna daha fazla kaynak aktarılmasını sağlayabileceği ifade ediliyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Gent belediyesi, Dünya Kupası süresince halka açık yerlerde büyük ekran kullanımını yasaklıyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.