Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), “helal kesim” olarak adlandırılan, hayvanların uyutulmadan kesilmesini yasaklayan düzenlemelerin, inanç özgürlüğüne aykırı olmadığına ve ayrımcılık içermediğine karar verdi.

Mahkeme, Belçikalı Müslüman ve Yahudi kuruluşları öncülüğünde açılan davayı Salı günü karara bağladı.

Belçika’nın Hollandaca konuşulan Flaman bölgesi ile Fransızca konuşulan Valon bölgesi, 2019 yılında hayvan refahı düzenlemeleri kapsamında uyutulmadan hayvan kesimini yasaklamıştı.
Ülkedeki Müslüman ve Yahudi toplumuna bağlı 13 kişi ve kuruluş, inançlarına uygun kurban kesiminin engellendiği gerekçesiyle konuyu yargı gündemine taşıdı.
Belçika Anayasa Mahkemesi, 2021 yılında helal kesim yasağının anayasaya aykırı olmadığına karar verdi.
kaynak : BBC Türkçe
Brüksel’de Anadolu simgeleri dijital sanatla buluştu
ALMANYA
Uluslararası Demokratlar Birliği (UID), Avrupa’nın kalbi Brüksel’de iftar programı düzenledi
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110144 kez okundu
2
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44654 kez okundu
3
YURTDIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLERE E – DEVLET SİSTEMİNİN FAYDASI VAR MI ?
19290 kez okundu
4
Belçika’da eşi tarafından öldürülen anne ve oğlunun cenaze namazı kılındı
18203 kez okundu
5
Belçika’nın Gent şehrinde kayıp 14 yaşındaki Türk kızı Naran Karakaya için arama çalışması başlatıldı
17649 kez okundu