Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Belediyesi binasına gizli kayıt cihazları yerleştirildiği iddialarına ilişkin “2-3 hafta geçmesine rağmen herhangi bir teslim edilen görsel ses kaydı ya da buna benzer bir somut hiçbir şeyin olmadığını öğreniyoruz.” ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin “kısa bir zaman önce Afyonkarahisar Belediyesinde bir böcek olduğu iddiaları ortaya atılmıştı, soruşturmanın da tamamlandığı söyleniyor. Son gelişmeler nelerdir” sorusu üzerine Yiğitbaşı, şunları söyledi:
“2-3 haftadır neredeyse böyle iddialar var. Ulusal basına bile yansımış. Ancak, kurumlarımızda görüşmelerimiz devam ediyor. Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığımız bir inceleme başlattı. Emniyet görevlilerimiz belediyeye gitti, incelemede bulundu ve devam ediyor. Ancak hala 2-3 hafta geçmesine rağmen herhangi bir teslim edilen görsel ses kaydı ya da buna bir benzer bir somut hiçbir şeyin olmadığını öğreniyoruz. Bu iddialara karşın da halen hiç kimseye suçlama yapılmamış. Yani bir suç duyurusunda bulunulmamış, şikayetçi olunmamış. Bu gerçekten ilgi çekici”
“Savcılığımızın incelemesi devam ediyor”
Yiğibaşı, valilik olarak her türlü suçla ve suçluyla mücadele olarak doğrudan sorumlu olduklarını vurguladı.
Güvenlik güçleriyle Afyonkarahisar’ın 14 bin kilometre karesinde her türlü suçun önlenmesi ve suçlunun da gereken cezayı alması noktasında görevli olduklarını aktaran Yiğitbaşı, “İddialar üzerine herhangi bir teslim edilen somut bir ses kaydı, görüntü cihazı veya bilgi, belge yok. Herhangi bir tutanak ve rapor tutulmuş olmadığı söyleniyor. Halen savcılığımızın incelemesi devam ediyor. Yakın bir zamanda savcılığımızın da açıklama yapacağını düşünüyorum.” ifadesini kullandı.
Brüksel’deki silahlı saldırı 30 yıllık eski bir aile husumetine dayanıyor
AFYONKARAHISAR
Belçika Türk Federasyonu’ndan Milli Birlik, Kardeşlik, Ülkü ve Kültür Şöleni’ne davet
1
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44058 kez okundu
2
Belçika’da Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
25389 kez okundu
3
Genç Bedirhan’a ölüm hiç yakışmadı
19518 kez okundu
4
Belçika’nın Gent şehrinde Merve Akbel tren kazasında hayatını kaybetti
19337 kez okundu
5
YURTDIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLERE E – DEVLET SİSTEMİNİN FAYDASI VAR MI ?
18708 kez okundu