Yasal bir zorunluluk olmasına rağmen, hem Fransızca hem de Hollandaca iletişim kurabilmeleri için Brüksel’in 6 yerel polis teşkilatında çalışan polis memurlarının% 42’si Flamanca ve Fransızca konuşabiliyor.
De Zondag gazetesinde yer alan habere ve İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre, Brüksel’de görev yapan polislerin büyük çoğunluğu (% 98) oranında Hollandaca iletişim kuramıyor. Polis teşkilatında yüksek rütbeli yöneticilerin (emniyet müdürü ve diğerleri) % 2’si de Fransızca konuşamıyor.
Toplamda 6.288 kadın ve erkek polis memurunun görev yaptığı Brüksel’de, 3.648 polis (% 58) oranında Flamanca ve Fransızca konuşuyor. Bu rakam bir yıl öncesine göre % 1 düştü.
Başkentte çalışan tüm polis memurlarının% 98’i Fransızca konuşabiliyor.
Aşırı Milliyetçi Irkçı Vlaams Belang partisinden Barbara Pas, gazetecilere konuyla ilgili verdiği demeçte, Brüksel’deki iki dilli polis memurları yüzdesinin, Ekim 2014 ile Aralık 2018 arasındaki dönemde Flaman milliyetçi N-VA) partisinden Jan Jambon’un İçişleri Bakanı olduğu göz önüne alındığında daha da dikkat çekici olduğunu söyledi.
Pas, geçen yıl polis teşkilatına alınan 140 polisten 18 polisin iki dilli olduğunu da sözlerine ekledi.
(Haber Merkezi)
YTB Başkanı Eren: “Türk derneklerini desteklemeye devam edeceğiz”
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110106 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46379 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44049 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
43910 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38540 kez okundu