
1997 Samsun doğumlu 22 yaşındaki Türk genç boksör Enes Refik Çiftçi, Hollanda’da yapacağı hazırlık maçı öncesi gittiği Belçika’nın Charleroi havalimanın da, polis tarafından gözaltına alındığını, kaldığı süre boyunca kendisine fiziki ve pisikolojik şiddet uygulandığını iddia etti.
Önceki yıllarda, İlk dört profosyenel boks karşılaşmasını Belçika’da yapan ve Belemtürk’ün de yakından takip ettiği Türk boksör Enes Refik Çiftçi, Dünya Boks Şampiyonluğu hazırlık karşılaşması öncesi perşembe günü geldiği Charleroi havalimanında pasaport kontrolü sırasında yaşadıklarını Belemtürk Genel Yayın Yönetmeni Cihan Çöl’e anlattı.
Türk boksör E.Refik Çifçi, perşembe günü saat 15:30’da Pegasus havayollarına ait uçakla Charleroi havalimanına indiğini, pasaport kontrolü sırasında gri pasaportunu ve gerekli tüm belgeleri polise ibraz etmesine rağmen ülkeye alınmadığını iddia etti.
Sözlerine devam eden Türk boksör Çiftçi, “pasaport kontrol de bir şeylerin ters gittiğini görünce, beni Charleroi havalimanında karşılayacak olan C. Karşıkaya’ya yaşadığım durumu telefonla anlatmaya çalışırken elimden telefonumu alan polisler, beni bir odaya koydular. İstediğim halde bana bir bardak su bile vermediler. Daha sonra kaldığım odadan beni küçücük bir hücreye koydular. Hücre odasında kaldığım süre boyunca sürekli bir soğuk, bir de sıcak havaya maruz bıraktılar. Gece saat 23:00 gibi beni kafesli arabaya alıp, Brüksel şehrine götürerek mültecilerin kaldıkları bir sığınma merkezine bıraktılar. Buradan, sabah kafesli arabayla beni tekrar alan polisler, Charleroi havalimanına getirerek Türkiye’ye geri gönderdiler.” dedi.
Kendisine zorla bir kağıt imzalatıldığını iddia eden genç boksör, “imzalamazsam beni Ürdün’e göndereceklerini söylediler” diyerek, “yaşadığım kötü muamele nedeniyle, hala pisikolojik bir çöküş yaşıyorum.” açıklamasında bulundu.
Belçika polisi hakkında avukatı aracılığı ile suç duyurusunda bulunan Türk boksör E.Refik Çifçi, kendisine yapılanları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyarak hakkını sonuna kadar arayacağını söyledi.
Haber Merkezi

BAŞKAN EMİR KIR’DAN AF BEKLEYEN MÜLTECİLERE DOST ELİ
 1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
109990 kez okundu
                                
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
109990 kez okundu
 2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46138 kez okundu
                                
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46138 kez okundu
 3
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç  trafik kazasında yaşamını kaybetti
43611 kez okundu
                                
3
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç  trafik kazasında yaşamını kaybetti
43611 kez okundu
 4
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
42746 kez okundu
                                
4
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
42746 kez okundu
 5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38354 kez okundu
                                
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38354 kez okundu