Gent’teki altı sosyal restoranlara 145.000 € ek bütçe verileceği, belediye meclis üyesi Astrid De Bruycker’in kabinesi tarafından doğrulandı. Restoranlar her yıl uygun fiyatlarla 120.000 sağlıklı yemek hazırlıyor. Bütçe artışı, bütçeyi yüzde 60 oranında artırıyor.
Toplam altı sosyal restoran işleten kar amacı gütmeyen kuruluşlar Toreke, Ateljee ve Kompas, bu restoranları işletmek için yıllık ek 145.000 € alacak. Belediye, uygun fiyatlı yemekler için toplamda yıllık 382.000 € ayırdı; bu da %60’tan fazla bir artış anlamına geliyor. Belediye Meclis Üyesi Astrid De Bruycker, “Sağlıklı yemek bir lüks olmamalı.
Artan gıda fiyatlarının maliyetini, sosyal restoranlardan faydalanan kısıtlı bütçeli insanlara yansıtmak zorunda kalmamak için ek bütçe vermeye karar verdik” diyor.
Ek bütçe, yemek başına verilen desteği
7,66 €’dan 9,10 €’ya çıkaracak.” Yemek fiyatları son aylarda ve yıllarda keskin bir şekilde arttı ve sosyal yemeklere olan talep de arttı. Destek, sosyal restoranların sınırlı bütçeye sahip insanlar için uygun fiyatlı kalmasını sağlamayı amaçlıyor.
Astrid De Bruycker “Bu şekilde, fiyat ayarlamaları sınırlı kalacak ve herkes, özellikle de zor durumda olanlar, sıcak, sağlıklı ve uygun fiyatlı bir yemeğin tadını çıkarmaya devam edebilecek,” diye sözlerini tamamlıyor.
IVAGO çalışanlarının %90’ı iş bırakarak greve gitti.
1
Belçikada, gönüllü askerlik hizmeti için iki saatte 1.700’den fazla kayıt başvurusu yapıldı.
4069 kez okundu
2
Dünyanın en çok aranan suçlular listesinde yer alan Gentli adam için arama emri yayınlandı
3025 kez okundu
3
Zuhal Demir’in evine giren hırsız kumbaradaki DNA izleri sayesinde tutuklandı.
2290 kez okundu
4
AZ Sint-Lucas hastenesinde bir kıza yumruk atan çalışana hapis cezası
1924 kez okundu
5
Belçikalıların da içinde olduğu Avrupa’yı sarsan iğrenç ve utanç verici iddia
1850 kez okundu