Belemtürk Haber Merkezi – Hollanda’nın Utrecht kentinde, tekerlekli sandalye kullanan bir adam ateşe verildi. Fiziksel engelli yaşlı adam, ciddi yanıklar nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Polis, olayla ilgili bir şüpheliyi gözaltına aldı ve görgü tanıklarından bilgi toplamak için çalışmalarını sürdürüyor.
Olay, bugün öğleden sonra saat 15:30 sıralarında, Utrecht’te bulunan Smaragdplein Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşti. Elektrikli tekerlekli sandalye kullanan bir adam, bir kişi tarafından ateşe verildi. Olay sonucunda adamın kollarında, sırtında ve başında yanıklar oluştu.

Yakındaki bir süpermarketin müdürüne göre, olayda mağdur olan kişi, mahalleye sık sık dilencilik yapmak için gelen yaşlı bir adam. Hollanda gazetesi Algemeen Dagblad’a konuşan müdür, “Mağaza önünde durmuş ve oldukça ısrarcı bir şekilde bekliyordu. Bu yüzden onu uzaklaştırdık, ancak çevrede dolanmaya devam etti” ifadelerini kullandı.

Gördüklerini anlatmaya devam eden süpermarketin müdürü, “Bir anda tanımadığım bir adam, elinde yanan bir reklam broşürüyle yaklaştı. Adamın kıyafetleri anında alev aldı. Çevredekiler hızla müdahale etti. Biri, adamı sırt üstü yatırarak alevleri söndürmeye çalıştı. Diğerleri de yardım etmek için koşturarak olay yerine müdahale etti.” dedi.
Polis, olayla bağlantılı bir kişiyi gözaltına alırken, soruşturmanın halen sürdüğünü bildirdi.
Gurbetçi Türk grubu, umre yolculuğunu motosikletle tamamladı
1
Belçika’da yüzlerce kişiyi dolandırdığı iddia edilen Türk vatandaşı Ömer K. Türkiye’de ölü bulundu
14321 kez okundu
2
Belçika Gent’te Türk ailenin yaptığı kazada ağır yaralanan 7 yaşındaki Bulut Ö. hayatını kaybetti
13941 kez okundu
3
Belçikalı gurbetçi Niyazi Karabayır Türkiye’deki evinde silahla vurulmuş halde ölü bulundu
10321 kez okundu
4
Belçika’nın Anvers şehrinde 5 kuyumcu gözaltına alındı
9559 kez okundu
5
Belçika Anvers Mahkemesi, Emirdağlı Cafer Çardak’ın katiline müebbet hapis cezası verdi
8470 kez okundu