Belemtürk Haber Merkezi – Hollanda’nın yeni Maliye Bakanı olması beklenen D66 partisi üyesi Nathalie van Berkel, eğitim geçmişiyle ilgili yanlış bilgi verdiğinin ortaya çıkması üzerine adaylığını geri çekti.
Nathalie van Berkel’in 23 Şubat’ta Hollanda’nın yeni Maliye Bakanı olarak göreve başlaması planlanıyordu. Ancak, De Volkskrant tarafından yapılan bir araştırma sonucunda, eğitim durumuyla ilgili yanlış bilgi verdiği ortaya çıktı.
D66 parti üyesi Nathalie Van Berkel’in Erasmus Üniversitesi, Rotterdam’da Hollanda Hukuku ve Leiden Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi eğitimi aldığı belirtiliyordu. Hollanda De Volkskrant gazetesi tarafından yapılan bir araştırma sonucunda, bu eğitimleri tamamlamadığı ortaya çıktı.
Van Berkel’in sadece lise diploması ve yüksek mesleki eğitiminin ilk yılına ait bir diploması olduğu ortaya çıktı. Hollandalı bakanlar 23 Şubat’ta Kral huzurunda yemin edecekler.
Brüksel’de bahçe atıkları iki haftada bir toplanacak
1
Belçika’da yüzlerce kişiyi dolandırdığı iddia edilen Türk vatandaşı Ömer K. Türkiye’de ölü bulundu
14253 kez okundu
2
Belçika Gent’te Türk ailenin yaptığı kazada ağır yaralanan 7 yaşındaki Bulut Ö. hayatını kaybetti
13851 kez okundu
3
Belçikalı gurbetçi Niyazi Karabayır Türkiye’deki evinde silahla vurulmuş halde ölü bulundu
10231 kez okundu
4
Belçika’nın Anvers şehrinde 5 kuyumcu gözaltına alındı
9485 kez okundu
5
Gent şehrinde trafik kazasında hayatını kaybeden 7 yaşındaki Bulut Özlü toprağa verildi
8237 kez okundu