İstanbul HAFİF YAĞMUR
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

HAYDİ AVRUPALI TÜRKLER 19 YAŞINDAKİ TÜRK KIZI SEYRAN TURGUT’U YAŞATALIM

HAYDİ AVRUPALI TÜRKLER 19 YAŞINDAKİ TÜRK KIZI SEYRAN TURGUT’U YAŞATALIM
0

BEĞENDİM

Hollanda’da Amsterdam şehrinde yaşayan Türk bir ailenin kızı olan 19 yaşındaki Seyran Turgut’un dünyası, üstesinden geldiği akut lösemi hastalığının nüksetmesiyle başına yıkıldı. Genç kızın ailesi, ilik nakli yapacak bir donör bulunabilmesi için yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan yardım bekliyor.

2014 yılının Ağustos ayında fen lisesinden mezun olduktan sonra Amsterdam’da bulunan Vrije Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi’ni kazanan Seyran, derslerin başlamasına 1 hafta kala, yaşadığı bir takım rahatsızlıklardan dolayı doktora gitti. Doktorların yaptığı tahliller üzerine akut lösemi hastalığı olduğunu öğrenen Seyran’ın dünyası başına yıkıldı. 3 ay boyunca kemoterapi tedavisi gören Seyran Turgut için doktorlar ilk olarak ilik naklinin gerekli olmadığını söyledi. 3 ay sonunda aldığı tedaviler sonucu hastalığını yenerek hastaneden taburcu edilen Seyran’da 6 ay boyunca gittiği kontroller sırasında hastalığın belirtileri görülmedi.

Babası Dede Turgut’un tatil amacıyla iki haftalığına İstanbul’a götürdüğü Seyran’da, Hollanda’ya döndükten yaklaşık 1 hafta sonra atlattığı hastalığın belirtileri yeniden baş gösterdi. Hastaneye kontrole giden Seyran’dan kan alan doktorlar, yapılan testler sonrası aileye telefon açtı. Telefonda aileye bilgi vermeyen doktorlar, Seyran’la görüşmek istediklerini söyledi. Yapılan tahliller sonucu hastalığının nüksettiğini öğrenen Seyran, umutlarının yeşermeye başladığı bir anda yeniden hayal kırıklığına uğradı.

27 Haziran 2015 Cumartesi, ilik nakli bekleyen 19 yaşındaki Türk kızı Seyran Turgut’u hep birlikte yaşama bağlayalım.Bulunduğunuz şehirde en yakın ‘Rode Kruis’ kan merkezine giderek, sizde kök hücre vericisi olun. 18 ve 50 yaş arası duyarlı olan herkes Seyran’a hayat verebilir.
GENT ŞEHRİ İÇİN :
‘Rode Kruis’ Kan Merkezi
Sint-Pietersnieuwstraat 107 9000 Gent ( Saat 11:00’den sonra )

ANVERS ŞEHRİ İÇİN SARA ADA İLE İRTİBATA GEÇİN
SEYRAN-3

SETRAN-2

SEYRAN

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tüm Yorumlar (1)

Sıradaki haber:

ÜÇ GÜNLÜK GENT SOKAK İFTARI SONA ERDİ. VATANDAŞLAR MEMNUN KALDI. (GÖRÜNTÜLÜ)

eau.de.montagne2