Belemtürk Haber Merkezi – Merelbeke’de bulunan Gent Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi kampüsü, bir patlamayla sarsıldı. Bu olayda bir kişi hafif derecede işitme kaybı yaşadı. Belediye Başkanı Egbert Lachaert’e göre, patlamaya büyük olasılıkla metan gazı birikmesi neden oldu.
Veterinerlik Fakültesi’nde bu sabah saat 09:00 sularında yaşanan güçlü bir patlama, binanın bir duvarının yıkılmasına neden oldu. Olay sonucu bir kişi hafif işitme kaybı yaşadı ve hastaneye sevk edildi.
Belediye Başkanı Egbert Lachaert, patlamanın nedeninin metan gazı birikimi olduğunu açıkladı. İtfaiye görevlisi Niels Van Acker de bu değerlendirmeyi destekledi.
Patlamanın, gübre gazlarının birikmesi sonucu meydana geldiğini belirten itfaiye görevlisi Van Acker, normal şartlarda bu tür gazların dışarı çekilmesi gerektiğine dikkat çekti. Bu soruların cevabı için yürütülen soruşturmanın sonuçlarını bekliyoruz” dedi.
Belçika’da öğrenciler kayıt ücretlerindeki artışı protesto etti
1
Belçika’da yüzlerce kişiyi dolandırdığı iddia edilen Türk vatandaşı Ömer K. Türkiye’de ölü bulundu
14157 kez okundu
2
Belçika Gent’te Türk ailenin yaptığı kazada ağır yaralanan 7 yaşındaki Bulut Ö. hayatını kaybetti
13783 kez okundu
3
Belçika’nın Anvers şehrinde 5 kuyumcu gözaltına alındı
9433 kez okundu
4
Gent şehrinde trafik kazasında hayatını kaybeden 7 yaşındaki Bulut Özlü toprağa verildi
8167 kez okundu
5
Belçika Anvers Mahkemesi, Emirdağlı Cafer Çardak’ın katiline müebbet hapis cezası verdi
8097 kez okundu