İstanbul HAFİF YAĞMUR 19°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
topdesign1meubelen
  • BelemTürkTv
  • Dünya
  • Belçika
  • Gent’te kadın avukatı ölümle tehdit eden Bulgaristanlı sanığın davasında karar 6 Kasım’da açıklanacak

Gent’te kadın avukatı ölümle tehdit eden Bulgaristanlı sanığın davasında karar 6 Kasım’da açıklanacak

Gent’te kadın avukatı ölümle tehdit eden Bulgaristanlı sanığın davasında karar 6 Kasım’da açıklanacak
0

BEĞENDİM

BELEMTÜRK HABER MERKEZİ – Belçika’nın Gent şehrinde 2023 yılında eski komşusu kadın avukatı ölümle tehdit etmek ve taciz etmek suçlamasıyla görülen davada Bulgaristanlı sanık hakkındaki karar 6 Kasım’da açıklanacak.

Sanığın avukatı Ercan Tok, tehdit mesajındaki Türkçe ifadenin yanlış çevrildiğini savundu. Ancak mahkeme, mesajın ölüm tehdidi içerdiği sonucuna vardı.

Gent’te aynı apartmanda yaşayan kadın avukat ile sanık ve ailesi, başlangıçta iyi ilişkiler içindeydi. Avukat, sanığın partneriyle yakın görüşüyor, çiftin çocuğunu kreşe götürüyor ve zaman zaman aileye evrak işlerinde yardımcı oluyordu.

Ancak 8 Mayıs 2023’te ilişkileri bozuldu. Sanığın dairesinden gece boyunca gelen yüksek ses ve müzik nedeniyle avukat polisi aradı. Polisin müdahalesine öfkelenen sanığın, avukata Türkçe bir mesaj göndererek ölümle tehdit ettiği öne sürüldü.

Tehditlerin ardından kendisini güvende hissetmeyen avukat, evine polis eşliğinde girip çıkmak zorunda kaldı. Hatta güvenlik endişesi nedeniyle üç ay boyunca erkek arkadaşının evinde kaldı. Sanık ise daha sonra ev sahibi tarafından binadan çıkarıldı.

Tehdit mesajının çevirisi tartışıldı

Duruşmada en çok tartışılan konulardan biri, sanığın gönderdiği Türkçe mesajın anlamı oldu. Sanığın avukatı Ercan Tok, mesajdaki ifadenin “öldürmek” anlamına gelmediğini, “süründürmek” ya da “perişan etmek” şeklinde çevrilmesi gerektiğini savundu.

Ancak mesajı inceleyen yeminli tercümanlar da ifadeyi ölüm tehdidi olarak yorumladı. Mahkeme, yapılan çevirileri dikkate alarak sanığın avukatı ölümle tehdit ettiğini kabul etti.

Mağdur avukat, yaşadığı korkuyu anlatırken aynı yıl başka bir avukatın, Claudia Van Der Stichelen’in öldürülmesine de değindi. Sanığın tehditleri nedeniyle aylarca tedirgin yaşadığını belirten avukat, otomobilinin lastiklerinde de bıçak darbeleri tespit edildiğini söyledi. Bununla birlikte, lastiklere zarar veren kişinin sanık olup olmadığını kesin olarak söyleyemedi. Mağdur taraf, yaşadığı zararlar için 3 bin avro tazminat talep etti.

Savcı belirli bir ceza istemedi

Sanığın avukatı Ercan Tok, gönderilen mesajların kabul edilemez olduğunu belirtmekle birlikte müvekkilinin tehlikeli biri olmadığını savundu. Tok, sanığın yaşadığı diğer sorunlar nedeniyle öfkesini komşusundan çıkardığını ve kendisinden özür dilemesinin istendiğini söyledi.

Savcı ise makul yargılama süresinin aşıldığı gerekçesiyle sanığa belirli bir ceza verilmemesini talep etti.

Hâkim, tehdit mesajlarının ciddiyetine dikkat çekerek sanığı uyardı. Bu tür mesajların toplum tarafından ağır karşılandığını belirten hâkim, ilgili suçlar için beş yıla kadar hapis cezası öngörülebildiğini hatırlattı.

Bugün açıklanması beklenen karar ertelendi. Mahkemenin hükmünü 6 Kasım’da açıklaması bekleniyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Bulgaristan’dan emekli maaşı alanlara yaşam belgesi uyarısı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.