İstanbul PARÇALI AZ BULUTLU 24°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
topdesign1meubelen

Gent ve çevre okullarda başörtüsü yasağı 1 Eylül’de başlıyor

Gent ve çevre okullarda başörtüsü yasağı 1 Eylül’de başlıyor
0

BEĞENDİM

BELEMTÜRK HABER MERKEZİ – Belçika’nın Doğu Flaman Bölgesi’nde (Oost-Vlaanderen) eyalet yönetimine bağlı ortaöğretim okullarında başörtüsü ve diğer dini veya yaşam görüşünü simgeleyen sembollerin kullanımı 1 Eylül 2026’dan itibaren yasaklanıyor.

Yasak yalnızca Doğu Flaman Bölgesi yönetimi tarafından işletilen ortaöğretim okullarındaki öğrencileri kapsıyor. Başörtüsünün yanı sıra haç gibi dini veya yaşam görüşünü ifade eden diğer semboller de düzenleme kapsamında bulunuyor.

Danıştay’dan kritik karar

Yasağın yürürlüğe girmesi, bölgede daha önce yaşanan tartışmaların ardından kesinleşti. Doğu Flaman Bölgesi yönetimi tarafından onaylanan düzenlemenin askıya alınması için yapılan başvuru ise Mayıs 2026’da Belçika Danıştayı (Raad van State) tarafından reddedildi.

Bu kararın ardından yasak, yeni eğitim yılının başlayacağı 1 Eylül 2026 tarihinde yürürlüğe girecek.

Yaklaşık 10 okulu kapsıyor

Düzenleme, Doğu Flaman Bölgesi’ne yayılmış yaklaşık 10 eyalet okulunda uygulanacak.

Yasağın kapsadığı okullar arasında Gent, Eeklo, Buggenhout ve Hamme gibi kent ve belediyelerde bulunan eyalet okulları da yer alıyor.

Uygulamanın yalnızca eyalet yönetimine bağlı okulları kapsaması nedeniyle, bölgedeki tüm ortaöğretim kurumlarında aynı yasağın otomatik olarak geçerli olmayacağı belirtiliyor.

Yeni düzenleme, 1 Eylül’den itibaren Doğu Flaman Bölgesi’ndeki eyalet okullarında öğrencilerin dini veya yaşam görüşünü açıkça ifade eden kıyafet ve semboller kullanımı konusunda yeni bir dönem başlatacak.

Belçika’nın Doğu Flaman Bölgesi’nde Başörtüsü Yasağı 10 okulda 1 Eylül’de Başlıyor

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Belçika’da ev sahibi-kiracı arasında önemli kurallar

eau.de.montagne2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.