Belemtürk Haber Merkezi – Belçika’nın başkenti Brüksel’de yaklaşık dört yıldır boş olan Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığı’na atanan Julien Moinil, yemin ederek göreve başladı.

Belçika Adalet Bakanı Paul Van Tigchelt tarafından Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığı’na atanan Julien Moinil, Brüksel Temyiz Mahkemesi’nde Bakan Van Tigchelt’in huzurunda yemin etti.

Julien Moinil, Brüksel’de Cumhuriyet Savcısı Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra, birkaç yıl boyunca Federal Savcılık’ta yargıç olarak görev yaptı.
Büyük uyuşturucu kaçakçılığı davalarında, savcılara başkanlık eden 39 yaşındaki Julien Moinil, Brüksel’de son aylarda uyuşturucu kaçakçılarının yerleşmesiyle bağlantılı, çok sayıda silahlı saldırıya sahne olduğu bir zamanda göreve getirildi.
Belçika Adalet Bakanı Paul Van Tigchelt, ” Julien Moinil, ciddi ve organize suçlarla mücadelede kendini kanıtlamış bir isim. Çok çalışkan ve kararlı birisidir.Brüksel savcılığının ihtiyaç duyduğu adamın o olduğunu düşünüyorum.” yorumunu yaptı.
Haber : Cihan Çöl / Belemtürk
Belçika’da ilk kez bir bebeğe mikro kalp pili takıldı
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110106 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46379 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44049 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
43910 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38540 kez okundu