Belemtürk Haber Merkezi – Brüksel hükümetinin yeni Başbakanı Boris Dilliès’in (MR) Flamanca’yı neredeyse hiç konuşamaması, daha şimdiden eleştirilere neden oldu.
Belçika Federal Hükümeti Savunma Bakanı Theo Francken (N-VA), sosyal medya hesabında yaptığı bir paylaşımda, bir başbakanın iyi derecede Hollandaca konuşmasının şart olduğunu vurguladı. Konuşamıyorsa bunu hızla öğrenmesi gerektiğini belirten Francken, öğrenmek istemeyen birinin başka bir iş bulması gerektiğini ifade etti.
Brüksel hükümeti başbakanı Boris Dilliès, De Standaard’a verdiği röportajda Flamanca bilmediği yönündeki eleştirilere yanıt vererek, öğrenmek için ek dersler alacağını ve elinden gelenin en iyisini yapacağını belirtti. Dilliès, yaklaşık yirmi yıl önce Wolters Kluwer yayınevinde çalıştığı dönemde Felemenkçe sunumlar yaptığını ve o zamanlar orta seviyede bir Felemenkçe bilgisine sahip olduğunu dile getirdi. Ancak o tarihten bu yana Felemenkçe konuşma fırsatı bulamadığını da ekledi.
Açıklamalarına devam eden Dilliès, önümüzdeki yıllarda Brüksel yetkilileriyle Flamanca iletişim kuracağını vurguladı. Bunun bir Belçikalı, Flaman ve Flaman-Brabant vatandaşı olarak anayasal hakkı olduğunu ifade etti. Ayrıca, kendisini anlamak istemeyenlerin asıl sorununun bu tutumlarından kaynaklandığını belirtti.
Almanya emeklilik yaşını 70’e yükseltme seçeneğini tartışıyor
1
Belçika’da yüzlerce kişiyi dolandırdığı iddia edilen Türk vatandaşı Ömer K. Türkiye’de ölü bulundu
12871 kez okundu
2
Belçika Gent’te Türk ailenin yaptığı kazada ağır yaralanan 7 yaşındaki Bulut Ö. hayatını kaybetti
12307 kez okundu
3
Brüksel Havalimanı’nda para arama köpeği Bella’nın ölümü hissediliyor
7498 kez okundu
4
Gent Dampoort’ta çıkan kavgada 19 yaşındaki genç ağır yaralandı, 45 yaşındaki şüpheli tutuklandı.
7018 kez okundu
5
Gent şehrinde trafik kazasında hayatını kaybeden 7 yaşındaki Bulut Özlü toprağa verildi
6830 kez okundu