Belçika’nın aşırı sağcı Yeni Flaman İttifakı (N-VA) lideri ve Anvers Belediye Başkanı Bart de Wever, şehirde yaygınlaşan uyuşturu sorunundan Hollanda’yı sorumlu tuttu.
Flaman resmi televizyon kanalında bir programa katılan de Wever, Hollanda’nın liman kenti Rotterdam’daki uyuşturucu sorununun Hollanda hükümetinin “müsamahalı” politikaları nedeniyle Avrupa’nın ikinci büyük limanının bulunduğu Anvers’e sıçradığını iddia etti.
Avrupa’daki uyuşturucu ticaretinin yarısının Anvers’ten yapıldığını söyleyen de Wever, “Beş yıl önce ele geçirilen uyuşturucu miktarı 5 bin kilo civarındayken, geçen sene 40 bin kiloya kadar yükseldi.” diye konuştu.
Belediye başkanı olarak uyuşturucuyla mücadele kapsamında bir “savaş” başlattığını söyleyen de Wever, öte yandan Hollanda’da “kök salan” organize suç çetelerinin Anvers’te de yer edinmeye ve suç ortakları aramaya başladığını söyledi.
Avrupa’nın Rotterdam’dan sonra ikinci büyük limanı olan Anvers Limanı’ndan sadece geçen yıl 223 milyon tondan fazla ürün nakledildiği kaydediliyor.
Belçikalı Milletvekili İntihara mı Kalkıştı? Otel Odasında Bilincini Yitirmiş Şekilde Bulundu
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
109990 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46141 kez okundu
3
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
43614 kez okundu
4
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
42772 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38356 kez okundu