İstanbul PARÇALI BULUTLU 14°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
topdesign1meubelen

Belçika’da vaka sayısılarına ilişkin en son rakamlar açıklandı.

Belçika’da vaka sayısılarına ilişkin en son rakamlar açıklandı.
0

BEĞENDİM

Belemtürk Haber Merkezi – Belçika Halk Sağlığı Enstitüsü Sciensano, koronavirüs pandemisi hakkında en son rakamları yayınladı.

Belçika’da test sonucu pozitif çıkan hasta sayısında düşüş olduğu ve buna bağlı olarak da COVID-19 hastalarının hastaneye yatış sayısında azalma yaşandığı bildirildi.

Belçika’da günlük ölüm ortalaması ise, çok hafif bir artışla 7’den 8’e yükseldi. Belçika Halk Sağlığı Enstitüsü Sciensano, 18-24 Eylül aralığında Belçika’da günlük ortalama 1.914 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklarken, bu rakam bir önceki haftaya göre %7 düştü.

Aynı zaman aralığında, hergün ortalama 47 bin 800 koronavirüs testi yapıldı. Yapılan test sonuçları %4.4 oranında pozitif çıktı. Belçika’da koronavirüs yayılma hız oranı şu anda 0.92’dir. Bu, virüsü taşıyan her 100 kişiden 92 kişiye daha bulaştığı anlamına geliyor.

21-27 Eylül tarihi aralığında günlük 50 kişi COVID-19 enfeksiyonu nedeniyle hastaneye yatırılırken, bir hafta öncesine göre yatışlarda %15’lik bir düşüş gözlendi.

Son açıklanan rakamlara göre, şu an hastanelerde 703 COVID-19 hastası tedavi görürken, bu hastalardan 210 kişisi yoğun bakım ünitelerinde tedavi görüyor.

Belçika’da pandeminin başladığı günden bu yana COVID-19 salgınından ölenlerin toplam sayısı 25 bin 600’ü geçti.

Belçika’da yaklaşık 8,6 milyon kişi en az bir doz koronavirüs aşısı oldu. Bu, ülkede toplam nüfusun %74’üne denk geliyor. Yaklaşık 8,4 milyon kişi ise tamamen aşılanmıştır. Bu da ülke nüfusunun %73’ünü oluşturuyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Belçika’da “Başörtüsüz olma şartı” koşulan iş ilanı kaldırıldı

eau.de.montagne2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.