Belemtürk Haber Merkezi – Rus Askeri İstihbarat Servisi (GRU) ile bağlantılı olduğundan şüphelenilen Uccle’li Rus işadamı Viktor Labin tutuklandı. Şüpheli Rus işadamı tutuklu olarak yargılanacak ve bu hafta içinde mahkemeye çıkarılması planlanıyor.
Rus işadamı Viktor Labin, resmi olarak ‘Groupe d’Investissement Financier’ şirketinin CEO’su olarak görünse de, istihbarat servisleri tarafından Avrupa’nın kalbinde Kremlin’in kilit bir piyonu olarak kabul ediliyor.
Rus istihbarat operasyonlarını ve yolsuzluklarını ortaya çıkarmada uzmanlaşmış bir araştırma platformu olan The Insider’a göre, Belçika polisi Labin’i gözaltına aldı. The Insider’a göre, bu tutuklama Haziran 2025’te evinde yapılan aramanın ardından gerçekleşti ve Labin’in o tarihten itibaren gözaltında tutuluyor.
Tutuklama, Avrupa yaptırımlarını ihlal etmeye yönelik bir soruşturma kapsamında gerçekleşti. Labin’in, silah ve füze üretiminde kritik öneme sahip olan koordinat ölçüm makinelerini Rusya’ya yasa dışı yollarla sevk ettiğinden şüpheleniliyor. Doğrudan ihracatın yasak olması sebebiyle, bu işlemin Türkiye’de kurulan bir paravan şirket üzerinden gerçekleştirildiği öne sürülüyor.
Gent belediye başkanı, Ekrem İmamoğlu’nun serbest bırakılması talebi ile Türkiye’ye gidiyor
1
Belçika’da yüzlerce kişiyi dolandırdığı iddia edilen Türk vatandaşı Ömer K. Türkiye’de ölü bulundu
13014 kez okundu
2
Belçika Gent’te Türk ailenin yaptığı kazada ağır yaralanan 7 yaşındaki Bulut Ö. hayatını kaybetti
12704 kez okundu
3
Brüksel Havalimanı’nda para arama köpeği Bella’nın ölümü hissediliyor
7507 kez okundu
4
Gent şehrinde trafik kazasında hayatını kaybeden 7 yaşındaki Bulut Özlü toprağa verildi
7457 kez okundu
5
Gent Dampoort’ta çıkan kavgada 19 yaşındaki genç ağır yaralandı, 45 yaşındaki şüpheli tutuklandı.
7068 kez okundu