İstanbul AÇIK 27°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
topdesign1meubelen

Belçika’da kürtaj yasasında değişiklik

Belçika’da kürtaj yasasında değişiklik
0

BEĞENDİM

Belemtürk Haber Merkezi – Belçika Adalet Bakanı Annelies Verlinden, yasal kürtaj süresinin 12 haftadan 14 haftaya çıkarılmasını öngören yasa taslağını hazırladı. Taslak, iktidar koalisyonu partilerinin uzlaşabileceği bir düzenleme olarak parlamentoya sunulacak.

Verlinden, bilimsel uzmanlar komitesinin en az 18 haftalık süre önerdiğini hatırlatarak, etik açıdan hassas bir konu olan kürtajda siyasi bir uzlaşının hedeflendiğini belirtti.

Taslakta, tecavüz mağduru kadınlar için istisna öngörülüyor. Buna göre, tecavüz sonucu hamile kalan kadınlar gebeliklerini 18 haftaya kadar sonlandırabilecek. Bakan Verlinden, travmanın karar verme sürecini uzatabildiğinin bilimsel olarak ortaya konduğunu söyledi.

Düzenleme ayrıca, ilk danışmanlık ile kürtaj işlemi arasındaki zorunlu bekleme süresinin 6 günden 2 güne indirilmesini içeriyor. Uzmanlar ise bu sürenin tamamen kaldırılmasını tavsiye etmişti.

Muhalefetten Eleştiriler

Flaman kürtaj merkezlerini temsil eden LUNA, sürenin yalnızca iki hafta uzatılmasını yetersiz buluyor. Kuruluş, Belçika’daki uygulamanın Hollanda ile uyumlu hale getirilerek kürtaj süresinin 22 haftaya çıkarılmasını savunuyor.

Muhalefetteki Katja Gabriëls ise tecavüz mağdurlarına yönelik 18 haftalık istisnayı eleştirerek, tecavüzün hukuken ancak mahkeme kararıyla tespit edilebildiğini ve bunun çoğu zaman 18 hafta içinde gerçekleşmediğini ifade etti.

Koalisyon ortağı Oskar Seuntjens de taslağın yeterli olmadığını belirterek, uzmanların tavsiyeleri doğrultusunda kürtaj süresinin 18 haftaya çıkarılması ve zorunlu bekleme süresinin tamamen kaldırılması gerektiğini savundu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Yurt dışında yaşayan Türklerin yüzünü güldürecek düzenleme kabul edildi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.