Belemtürk Haber Merkezi – Belçika’nın Namur (Namen) eyaletine bağlı Onhaye kasabasında yaşayan 29 yaşındaki Bryan Brigou ile 5 yaşındaki oğlu Tyméo’dan 27 Haziran’dan bu yana haber alınamıyor. Aradan üç haftadan fazla süre geçmesine rağmen baba ve oğluna ulaşılamazken, Namur Savcılığı ile Child Focus yeni bir çağrıda bulundu.
Savcılık tarafından yapılan açıklamada, kayıp vakasıyla ilgili yüzlerce araştırma gerçekleştirildiği, çevre incelemeleri, kamera kayıtları, telefon analizleri ve çok sayıda ifade alınmasına rağmen soruşturmada sonuca ulaşılamadığı belirtildi. Yetkililer, bu nedenle hiçbir ihtimalin dışlanmadığını vurguladı.
Bryan Brigou’ya ait siyah renkli Volkswagen Golf marka otomobil, 28 Haziran günü saat 15.00 sıralarında Onhaye’deki futbol sahasının otoparkında terk edilmiş halde bulundu. Baba ve oğlu ise aynı gece kayıplara karıştı.
Savcılık, özellikle 27 Haziran saat 16.00 ile 28 Haziran saat 15.00 arasında söz konusu otoparkta bulunan kişilere çağrıda bulundu. O tarihlerde bölgede geleneksel Saint-Walhère anma etkinlikleri, panayır ve dini geçit törenlerinin düzenlendiği hatırlatılarak, o saatlerde çekilmiş fotoğraf ve videoların soruşturma için büyük önem taşıdığı ifade edildi.
Yetkililer ayrıca etkinliğe katılan araç konvoyundaki sürücüler, yürüyüş yapanlar, bisikletliler, drone kullanıcıları ve bölgede bulunan tüm vatandaşlardan ellerindeki görüntüleri inceleme ekipleriyle paylaşmalarını istedi. Çağrının ülke genelinde yayımlandığı, özellikle turistik bölgeyi ziyaret etmiş kişilerin de bilgi sahibi olabileceği değerlendiriliyor.
Bryan Brigou’nun normal yapılı, kahverengi gözlü, koyu saçlı ve sakallı olduğu belirtildi. Kaybolduğu gün mavi kot şort, beyaz tişört, siyah şapka ve gümüş renkli kolye taktığı, ayrıca sağ ayak bileğinde elektronik kelepçe bulunduğu açıklandı. Savcılık, elektronik kelepçenin henüz bulunamadığını ve çıkarılıp çıkarılmadığının da tespit edilemediğini bildirdi.
Bryan Brigou ve oğlu Tyméo’yu gören veya nerede olduklarına ilişkin bilgi sahibi olanların ya da olayla ilgili fotoğraf, video veya kamera görüntüsü bulunanların 0800 30 300 numaralı telefon üzerinden Namur Savcılığına veya 116 000 numaralı Child Focus hattına bilgi vermeleri istendi.
Emirdağ’da Feci Kaza: Alev Alan Otomobilin Sürücüsü Hayatını Kaybetti
1
Belçika’da yüzlerce kişiyi dolandırdığı iddia edilen Türk vatandaşı Ömer K. Türkiye’de ölü bulundu
14082 kez okundu
2
Belçika Gent’te Türk ailenin yaptığı kazada ağır yaralanan 7 yaşındaki Bulut Ö. hayatını kaybetti
13699 kez okundu
3
Belçika’nın Anvers şehrinde 5 kuyumcu gözaltına alındı
9388 kez okundu
4
Gent şehrinde trafik kazasında hayatını kaybeden 7 yaşındaki Bulut Özlü toprağa verildi
8109 kez okundu
5
Belçika Anvers Mahkemesi, Emirdağlı Cafer Çardak’ın katiline müebbet hapis cezası verdi
8000 kez okundu