Belçika’da hemşire kılığındaki hırsızların, koronavirüs testi yapma bahanesiyle yalnız yaşayan yaşlıların evine girerek, onları soydukları ortaya çıktı.
Flamanca yayın yapan VTM kanalına göre, hemşire üniforması giyen kadın hırsızlar, iki kişilik gruplar halinde yaşlıların kapısını çalıyor.
Yetkililerin emriyle koronavirüs testi yapmak için geldiklerini söyleyen hırsızlar, yaşlıları sahte teste tabi tutuyor.
Hırsızlardan biri, ev sahibinin burnuna pamuklu bir çubuk sokup, test yapıyormuş gibi onu oyalarken, diğer hırsız da evdeki para, banka kartı ve değerli eşyaları çalıyor.
Polis uyardı: Hemşireler asla evlere test için gitmiyor
Hırsızların kurbanlarından biri olan 84 yaşındaki Josette adlı Belçikalı kadının oğlu Johan, yaşananları, “Hemşire kılığındaki hırsızlar annemle sohbet etmişler. Onları çok cana yakın ve tatlı bulmuş. ‘Ne güzel, test yaptıracağım’ diye düşünürken soyulmuş” diye anlatıyor.
Polis sözcüsü Dorien Baens, hemşirelerin asla evlere test için gitmediğini vurgulayarak, halkı uyarıyor.Polise göre, maske, eldiven ve koruyucu kıyafetleri olmadan yaşlıların kapılarını çalan hırsızlar, kurbanları için maddi hasarın yanı sıra, ciddi bir hastalık bulaştırma riski de taşıyor.
Son günlerde özellikle Hasselt, Tongeren ve Dipenbeek kentlerinde yaşlıları soyan hemşire kılığındaki hırsızların görüntüleri VTM kanalında yayımlandı. Polis, görüntülerdeki kişileri tanıyanların ihbarda bulunmasını istedi.
BBC TÜRKÇE
Gent şehrinden Selahattin Kutlu Türkiye’de karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle yaşamını kaybetti.
ANTWERPEN
SİZİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ : Eski Anvers Başkonsolosu Büyükelçi Metin Ergin hayatını kaybetti
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110384 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46698 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
46694 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
44397 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38805 kez okundu