Belçika’da cezaevi kapasitesinin dolması üzerine, 10 yıldan az ceza alan mahkumların en az 2 ayda bir ev iznine çıkmasına karar verildi.

Belçika’da Cezaevleri Genel Müdürlüğü, cezaevlerinde kapasitesinin dolduğunu duyurarak, acil önlemler alınacağını bildirdi. Önlemler kapsamında, en fazla 10 yıl hapis cezası alan mahkumlar, cezalarını dönüşümlü olarak ev ve hapishane de çekecek. En az iki ayda bir ev iznine çıkabilecekler.

Adalet Bakanlığı sözcüsü RTBF’ye verdiği demeçte, bir ay kapalı cezaevinde kalan mahkumların bir sonraki ay Hafturlaub olarak bilinen izinden faydalanabileceğini duyurdu. Terör ve cinsel saldırı suçlarından hüküm giyenlerin bu izinlerden muaf tutulacağı bildirildi.
Cezaevi mahkumları, belirli kriter ve koşullara bağlı olarak yılda 21 gün hapishane izni alabiliyor.
Belçika’daki 10 cezaevinden 9’u hafta sonundan bu yana yeni mahkum kabul edemeyeceğini duyurmuştu.
kaynak : avrupadan.com
Ahmet Koç’un cenaze namazı kılındı
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
109990 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46139 kez okundu
3
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
43613 kez okundu
4
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
42758 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38354 kez okundu