Alman Bakanlar Kurulu’nun, İncirlik Üssü’nde görev yapan askerleri geri çekmeyi kararlaştırdığı bildirildi. Alman birliğinin, Ürdün’e konuşlandırılacağı kaydedildi.
Almanya Başbakanı Angela Merkel başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, terör örgütü DEAŞ ile mücadele kapsamında İncirlik’te bulunan askerlerinin durumunu ele aldı.
Savunma Bakanı Ursula von der Leyen toplantının ardından yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulunun Tornado keşif uçakları ve bir yakıt ikmal uçağının da yer aldığı yaklaşık 260 kişilik Alman askeri birliğinin İncirlik’ten Ürdün’e taşınması önerisini kabul ettiğini belirtti.
“Alman birliği Ürdün’de faaliyet gösterecek”
Alman birliğinin Ürdün’ün El Azrak Hava Üssü’nde faaliyet göstereceğini ifade eden von der Leyen, taşınmadan dolayı keşif uçaklarının yaklaşık 2 ay, yakıt ikmal uçağının ise muhtemelen 3 hafta görev yapamayacağını söyledi.
Taşınma nedeniyle DEAŞ ile mücadelede oluşabilecek boşluğu nasıl dolduracaklarını koalisyon güçleri ve ABD ile görüşeceklerini dile getiren von der Leyen, “Yapacağım çalışmanın sonucunu gelecek hafta Bakanlar Kurulu ve parlamentoya sunacağım.” ifadelerini kullandı.
Almanya, milletvekillerinin İncirlik’teki Alman askerlerine ziyaretini uygun bulmayan Türkiye’den askerlerini çekme konusunu gündeme getirmişti.
Belçika, Londra’daki terör saldırısının ardından terörle mücadele alanında yeni adımlar atıyor
1
TERÖR ÖRGÜTLERİNE GÜVENLİK DUVARI ENGELİ
837992 kez okundu
2
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
109990 kez okundu
3
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46141 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
43614 kez okundu
5
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
42776 kez okundu