(AA) – Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine katıldıktan sonra askeri bir helikopterle Yunanistan’a kaçan 8 asker Dedeağaç Adliyesine getirildi.
Yoğun güvenlik önlemleri altında minibüsle adliyeye getirilen darbeci askerlerin birbirlerine kelepçelenmesi dikkati çekti. Boştaki elleriyle yüzlerini kapatan darbeciler, polis nezaretinde adliyeye götürüldü. Yunan basınının da yoğun ilgi gösterdiği darbecilerin yasa dışı yoldan ülkeye girme ve komşu ülke ile ilişkileri zedeleme girişiminde bulunma suçlamasıyla yargılanacağı belirtildi.
Darbeci askerlerin bugün ifadelerinin alınması ve kısa süre içinde suçüstü mahkemesine çıkarılması bekleniyor.
FETÖ’nün darbe girişiminin ardından Sikorsky tipi askeri helikopterle Yunanistan’ın Dedeağaç Havalimanı’na iniş yapan 8 askerin rütbeleri sökülmüş, darbe girişimine katılan askerler Yunanistan’dan siyasi sığınma talebinde bulunmuştu.

GENT ŞEHRİNDE TEHLİKELİ GERGİNLİK !
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110146 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46455 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44722 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
44014 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38587 kez okundu