Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilciliğinde bir personel yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle tedavi gördüğü Saint Luc hastanesinde bugün hayatını keybettiği bildirildi.
AA -Türkiye’nın AB nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, ” Daimi Temsilciliğimizin emektar aşçısı Ahmet Eğri Usta iki haftadır yoğun bakımda olduğu Saint Luc hastanesinde bugün Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Acımız çok büyük ve derin. Kendisine Allah’tan rahmet ailesine sabır, selamet diliyorum. Tedavisi sırasında sayın Bakanımız ve sayın bakan yardımcımlarımız sürekli bizimle ve ailesiyle temastalardı. Bu acılı günümüzde de taziyede yanımızda oldukları için Daimi Temsilciliğimiz ailesi adına şükranlarımı sunuyorum. Dışişleri Bakanlığıcamiamızın ve ailesinin başı sağ olsun. Ustamızın mekanı cennet olsun.” açıklamasında bulundu.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise, Eğri’nin ölüm haberini Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Bakan Çavuşoğlu paylaşımında “Avrupa Birlği Daimi Temsilciliğimizin emekter personeli Ahmet Eğri kardeşimiz,Kovid-19 tedavisi gördüğü Brüksel’de Hakkın rahmetine kavuştu. Allah Rahmet eylesin. Ailesine ve camiamıza sabırlar diliyorum. Başımız sağolsun” dedi.

Belçika’da, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilciliği personeli Ahmet Eğri’nin koronavirüsten ölümü sonrası vefat eden Türk kökenli kişi sayısı 16’ya yükseldi.
AA
Yurt dışındaki STK’lara koronavirüs yardım faaliyetlerine destek ve iş birliği çağrısı
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
109990 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46139 kez okundu
3
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
43613 kez okundu
4
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
42760 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38354 kez okundu