Türkiye, Almanya’da görülen terör örgütü PYD’nin elebaşı Salih Müslim’in yakalanması ve tutuklanması için Almanya’ya talep gönderdi. Ankara, Müslim’in iadesini de istedi.
ALMAN YETKİLİLERE İLETİLDİ
Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinin 13 Mart 2016’da Ankara’da Kızılay Güvenpark’taki otobüs duraklarında bomba yüklü araçla düzenlenen ve 36 kişinin yaşamını yitirdiği, 349 kişinin yaralandığı terör saldırısı sanıklarından Müslüm’ün iadesine ilişkin Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne müzekkere yazılması kararını Alman yetkililere iletti.
Alman yetkililere cuma günü iletilen mahkeme kararında Müslüm’ün geçici tutuklanması ve iadesi talebinde bulunuldu.
SON OLARAK BERLİN’DE GÖRÜLDÜ
Çekya’nın başkenti Prag’da gözaltına alındıktan sonra 27 Şubat’ta çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılan Salih Müslüm, önceki gün Almanya’nın başkenti Berlin’de terör örgütü YPG/PKK yandaşlarının düzenlediği mitinge katılarak konuşma yapmıştı.
Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Salih Müslüm hakkında Ankara Merasim Sokak’ta 29 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısıyla ilgili 26 Şubat’ta görülen davada da yeni bir “kırmızı bülten” talepnamesi düzenlenmesine karar vermişti.
Ünlü İtalyan Futbolcu Davide Astori, Otelde Ölü Bulundu
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110106 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46379 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44060 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
43910 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38540 kez okundu