Türk kökenli Belçikalı Bakan’dan bir skandal karar daha, Zuhal Demir(N.VA), Gent belediyesinin Türkçe derslerine karşı çıkarak, bu uygulama için “Saflık” açıklamasında bulundu.
BELÇİKA’nın Flamanca yayın yapan de Standaart gazetesine göre Demir, Gent Belediyesi’nin, Türkiye kökenli öğrencilere okul sonrası Türkçe dersleri için sınıf tahsis etmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.
Belçika’nın Flamanca yayın yapan de Standaart gazetesine göre Demir, Gent Belediyesi’nin, Türkiye kökenli öğrencilere okul sonrası Türkçe dersleri için sınıf tahsis etmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Demir, “Nasıl bu kadar saf ve duyarsız olabilirsiniz? Bu yaptığınız uyum karşıtı politikaları desteklemekten başka bir şey değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türklerin Flaman toplumuna uyum sağlamasından çok korkuyor, o yüzden bu Türkçe derslerini sağlıyor” dedi.
Belçika Eşit Haklar ve Yoksullukla Mücadeleden Sorumlu Devlet Bakanı Demir’in adı sıklıkla tartışmalara konu oluyor. Demir, geçen sene Avrupa Adalet Divanı’nın başörtüsü yasağını savunmuş, Müslümanların bazen zorlamayla da olsa “Batı’nın değerlerini” benimsemesi gerektiğini söylemişti.
Demir’in adı daha önce de terör örgütü PKK’nın düzenlediği etkinliklere katılmasıyla gündeme gelmişti. Demir, haberler üzerine PKK’ya sempati duymadığını söylemişti. Türkiye, yurt dışında yaşayan Türk toplumunun ana dil dersleri alabilmelerine imkan tanınması için gerekli makamlarla iş birliği yaparak Türk vatandaşlarının bulunduğu ülkelere eğitim vermek üzere Türkçe ve Türk kültürü öğretmenleri gönderiyor. Öğretmenlerin maaşları Türkiye tarafından karşılanıyor.
kaynak: Hürriyet
Belçika Türk Diyanet Vakfı İftar Yemeği Verdi
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
109990 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46141 kez okundu
3
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
43614 kez okundu
4
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
42773 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38356 kez okundu