İsviçre’nin Luzern kentinde yaşayan 3 çocuklu anne, aralarında 9 aylık bebeğin de olduğu sabah baskınıyla polis zoruyla Türkiye’ye gönderildi.

Bir acil durum sığınma merkezinde kalan anne ve üç çocuğu, yaklaşık 16 polis memurunun katıldığı bir operasyonla sınır dışı edildi. Tanıkların ifadelerine göre, polis memurları, olayın kaydedilmesini önlemek amacıyla tüm sığınmacıların cep telefonlarına el koydu.

Ayrıca, annenin dokuz aylık bebeğini sakinleştirmesine izin verilmediği bildirildi. Aile, iki yıldır İsviçre’de yaşıyordu ve anne ile en büyük çocuğun psikolojik tedavi gördüğü belirtiliyor. Sınır dışı işlemi sonrasında aile, Türkiye’ye gönderildi. Anne, yaşadıklarını henüz atlatamadığını ve oğlunun psikolojik olarak kötü durumda olduğunu ifade etti.
Luzern Göçmenler Parlamentosu Derneği, olayın ardından bir protesto düzenleyerek, sınır dışı işleminin orantısız ve insanlık dışı olduğunu belirtti. Dernek, özellikle çocukların özel koruma gerektirdiğini vurgulayarak, ailelerin sınır dışı edilmesine karşı moratoryum çağrısında bulundu.
Luzern Polisi, sınır dışı işleminin Göç Dairesi’nin talebi üzerine gerçekleştirildiğini ve orantılı bir şekilde hareket edildiğini belirtti. Kanton hükümeti ise, sınır dışı işlemlerinin yasal çerçevede ve insan haklarına uygun olarak yürütüldüğünü ifade etti. Ayrıca, ailenin gönüllü geri dönüş teklifini reddettiği ve bu nedenle zorla sınır dışı edilmek zorunda kalındığı belirtildi.
Bu olay, İsviçre’de göçmen ailelerin sınır dışı edilme süreçlerinin yeniden değerlendirilmesi gerektiği yönünde kamuoyunda tartışmalara yol açtı.
post gazetesi
Belçika’da koruyucu ailelere ebeveyn izni hakkı geliyor
1
TERÖR ÖRGÜTLERİNE GÜVENLİK DUVARI ENGELİ
838810 kez okundu
2
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110144 kez okundu
3
Filenin Sultanları finalde İtalya’ya 3-2 yenilerek dünya ikincisi oldu
50275 kez okundu
4
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46446 kez okundu
5
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44646 kez okundu