ABD’li Brunson 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Brunson’un ev hapsi cezası ve yurt dışı yasağı kaldırıldı. Brunson’un hakkında verilen 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası yattığı süreye sayıldı.
Savcılık tarafından 10 Yıla kadar hapsi istenen terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan ABD’li din adamı Andrew Craig Brunson, 4. kez çıktığı mahkeme sonrası serbest bırakıldı.
Brunson’un avukatı İsmail Cem Halavurt, mahkeme sonrası kameraların karşısına geçerek yaptığı açıklamada ” Rahip Brunson’un serbest bırakılmasının olumlu bir karar olduğununu, adli kontrol işlemlerinin bitmesi ve evindeki elektrik kelepçe sistemlerinin sökülmesi sürecinden sonra rahip Andrew Craig Brunson’un ülkesine dönmek istediğini açıkladı.
Duruşmayı, yabancı basın mensupları ile Brunson’ın eşi Norine Brunson, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier, bazı yetkililer ve kilise görevlileri de takip etti.
AB’den ‘göçmene yol vermeyin’ stratejisi
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110112 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46391 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44110 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
43922 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38543 kez okundu