Hollanda hükümeti muhtemel bir saldırı durumunda ülkelerinin NATO üyesi Türkiye’ye destek vermemesini istedi. Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakerelerinin durdurulması gerektiğini savunan Segers, seçim sonuçlarını kutlayan Hollandalı Türklere tepki gösterdi.
Hollanda’da koalisyon hükümetini oluşturan dört partiden biri olan Hristiyan Birliği’nin (CU) lideri Gert Jan Segers, NATO müttefiki Türkiye’ye yönelik muhtemel bir saldırıda durumunda, ülkesinin Ankara’ya destek vermemesini istedi.
“AB ÜYELİK MÜZAKERELERİ DURSUN”
Hollandalı lider, Türkiye’nin izlediği politikalara yönelik daha sert tepki verilmesi gerektiğini savunarak, Avrupa Birliği’nin (AB) tam üyelik müzakerelerini durdurmasını istedi.
“KENDİMİZİ SORUMLU HİSSETMİYORUZ”
Hristiyan Birliği lideri Segers, ülkenin en çok satan gazetesi De Telegraaf’a verdiği demeçte, “Türkiye’yi savunmak için kendilerini sorumlu hissetmediklerini” söyledi.
Terör örgütleriyle mücadeleyi “saldırganlık” olarak niteleyen Segers, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde yürütülen Afrin harekatı ile “sınırı aştığını” savundu.
“YARDIM TALEBİ GELİRSE REDDEDİLSİN”
Hollandalı lider, Türkiye’ye yönelik, farklı ülkelerden olası bir saldırı durumunda, NATO’nun 5. maddesi uyarınca yeniden bir yardım talebi gelirse, buna olumsuz yanıt verilmesini istedi.
Segers, “Eğer gelecekte Türkiye, yeni bir görev kuvveti gönderilmesini isterse, buna ‘hayır’ demeliyiz” dedi.
NATO anlaşmasının 5. maddesine göre, herhangi bir üye ülkeye dışarıdan gelen saldırı bütün ittifaka yapılmış sayılıyor.
SEÇİM SONUÇLARINI KALDIRAMADI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın politikalarına daha sert tepki verilmesini de isteyen Segers, 24 Haziran seçimlerinden sonra Hollanda hükümetinin Ankara’yı kutlamasını da eleştirdi.
TÜRKLERE TEPKİ GÖSTERDİ
Hollandalı lider, ülkesindeki Türkiye kökenli seçmenlerin Pazar gecesi yaptığı kutlamalara da tepki gösterdi.
İkinci veya üçüncü kuşak Türkiye kökenlilerin, ülkelerinin neresi olduğuna karar vermeleri gerektiğini savunan Segers’e göre, seçmenler, Hollanda’daki hukuk kuralları yerine Türkiye’deki baskıcı uygulamaları tercih etti.
Tımeturk
Avusturya AB Dönem Başkanlığı’nı devraldı
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110139 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46441 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44562 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
43990 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38571 kez okundu